Opljačkali kafić, u kojem su ostali prijavljeni na Facebooku

Za ovakve lopove bi trebalo da postoji zakon kojim bi njihova kazna bila dodatno povećana zbog "idiotskog korištenja Facebooka"
55 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 08:14h

Dvojica mladića iz Kolumbije "proslavili" su se pljačkom jednog internet kafića i "zaradili" nadimak "glupi Facebook pljačkaši".

Prije nego su opljačkali kafić, mladići su surfali internetom, najvjerovatnije čekajući da ostali gosti odu iz lokala, nakon čega bi mogli da "u miru" zaprijete zaposlenom i uzmu novac. Jedan od pljačkaša je koristio i Facebook, na kojem je bio prijavljen sa svojim pravim podacima.

Kada su gosti kafića otišli, a njih dvojica završili sa surfovanjem, zaprijetili su zaposlenom pištoljem, uzeli od njega novac i pobjegli na ukradenom motoru.

Administrator u internet kafiću je odmah pozvao policiju, oni su pregledali računare i iznenadili se kada su na jednom od njih otkrili da je jedan pljačkaš zaboravio da se odjavi sa Facebooka. Drugo iznenađenje je uslijedilo kada su shvatili da su podaci sa kojima je prijavljen na toj mreži, pzapravo pravi.

Policija je lako pronašla adresu "pametnog" pljačkaša.

Gizmodo navodi da bi za ovakve lopove trebalo da postoji zakon kojim bi njihova kazna bila dodatno povećana, pa da osim kazne za pljačku, dobiju i godinu zatvora zbog "idiotskog korištenja Facebooka".

Bonus video: