Obilježava se 250 godina sendviča

Britanska asocijacija sendviča organizovala je nedeljni festival u okviru kojeg se sprovodi i konkurs za najbolji recept za sendvič.
53 pregleda 1 komentar(a)
sendvič, Foto: Dailybreadcafe.ca
sendvič, Foto: Dailybreadcafe.ca
Ažurirano: 13.05.2012. 13:02h

U gradiću Sendvič, u grofoviji Kent danas se obilježava 250. godišnjica pronalaska istoimenog jela koje se iz Britanije proširilo na čitav svijet.U tom gradiću na jugoistoku Engleske glumci će, odjeveni u kostime iz XVIII vijeka, dočarati noć kada je Džon Montagju, četvrti grof od Sendviča, inače strastveni ljubitelj kartanja, zatražio da mu donesu meso između dva parčeta hljeba da ne bi prekidao igru.Legenda kaže da su ljudi od tada često počeli da naručuju "isto što i Sendvič" te je tako to jelo dobio ime.

Sadašnji grof od Sendviča, koji se takođe zove Džon Montagju, prirediće ručak u čast jubileja kada je njegov predak u trenutku nadahnuća izmislio to univerzalno jelo, prenio je AFP.Britanska asocijacija sendviča, koja objedinjuje proizvođače i prodavce tog jela, počela je tim povodom 12. maja nedeljni festival u okviru kojeg se sprovodi i konkurs za najbolji recept za sendvič.

Bonus video: