PR Danilo Kalezić: Svaki je posao velika igra

PR menadžer nema fiksno radno vrijeme, nema slobodne praznike i nedjelje, svoju kompaniju i poslodavca predstavlja 24 sata dnevno
186 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 18:18h

Duboko vjerujem da je svaki posao samo velika igra i ukoliko ga radite srcem, uživaćete u svakom trenutku provedenom u radu i stvaranju. Ukoliko ne, vrijeme je da promijenite igru ili makar da pokušate da promijenite njena pravila.

Tako kaže, odgovarajući na pitanje šta je za njega najbitnije kada je riječ o poslu kojim se bavi, PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Nakon skoro pet godina u Službi za odnose s javnošću Glavnog grada, gdje je radio od kraja ljeta 2007, kaže kako je “novi posao došao potpuno neočekivano, ali u današnje vrijeme na ne tako neuobičajen način”.

Početkom godine me je kontaktirala agencija za regrutovanje profesionalnog kadra pri kompaniji Adriatic Marinas i pozvala na intervju.

Na pitanje koliko je finansijski momenat bio presudan za prihvatanje novog radnog mjesta, Danilo kaže kako je veća plata bila samo motiv više za prelazak iz javnog sektora u privatni, ali ne i odlučujući.

Kalezić sa gradonačelnikom Podgorice

Profesija koja se voli

Za odnose s javnošću navodi da je jedna od najuzbudljivijih, najzanimljiviih, ali i najzahtjevnijih profesija koja se mora iskreno voljeti da bi se radila kako treba.

“PR menadžer nema fiksno radno vrijeme, nema slobodne praznike i nedjelje, svoju kompaniju i poslodavca predstavlja 24 sata dnevno, u komunikaciji sa medijima, okruženjem i javnošću kojoj želi da prenese poruku. Posao PR menadžera nije samo posao „glasnogovornika“ – on pravi strategije komunikacije svoje kompanije, gradi imidž, kreira media planove, organizuje balans interne i eksterne komunikacije”, navodi Danilo.

I

Sada, kaže, o novinarstvu ne razmišlja kao o svom pozivu.

“Tada mi je, po završenom ispitu iz predmeta Radio novinarstvo, tadašnji predavač, a kasnije i moj glavni urednik Darko Šuković, ponudio posao u Radio-stanici Antena M. Nešto manje od dvije godine provedenih u studiju pamtim kao dane provedene radeći „uživo“: vodeći jutarnji program, a kasnije i emisiju o filmu „25. kadar“. Pamtim intenzivan rad na akcentuaciji i dikciji sa briljantnom Rosom Kovijanić i, uopšte, otkrivanje svih čari koje novinarski posao nosi sa sobom”, priča Danilo o svom prvom radnom iskustvu.

Sada, kaže, o novinarstvu ne razmišlja kao o svom pozivu.

Njegovo trajno opredjeljenje, igra za koju se opredijelio i koja se, po svemu sudeći, uspješno odvija, je definitivno PR služba.

Galerija

Bonus video: