I kladioničari "digli" ruke od Grčke

U času kad je u četvrtak ujutro prekinuto klađenje, zadnji koeficijent na izlazak Grčke iz eurozone bio je 1,3
105 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 07:23h

Britanski kladioničari su juče prekinuli klađenje o izlasku Grčke iz eurozone, jer ne žele da preuzmu rizik za mogućnost koja se čini sve vjerovatnija.

Opravdavajući se "nastavkom nesigurnosti kada je u pitanju Grčka", kuća Landbrokes rekla je u kratkom saopštenju da je "prekinula klađenje o svim pitanjima u vezi sa povlačenjem" te zemlje iz eurozone.

U času kad je u četvrtak ujutro prekinuto klađenje, zadnji koeficijent na izlazak Grčke iz eurozone bio je 1,3.

To znači da igrač koji uloži 10 funti dobija, ako pogodi, trećinu te svote plus ulog. Landbrokes dakle nije zainteresovan za primanje novih uloga jer smatra da je događaj skoro siguran.

Ta kladioničarska kuća napominje da će isplatiti opklade primljene do prekida klađenja.

Konkurentska kuća William Hill donijela je sličnu odluku, prekinuvši klađenje u vezi sa prvom zemljom koja će izaći iz eurozone. S koeficijentom 1,4 Grčka je daleko najveći favorit među igračima, saopštila je ta kuća.

William Hill je odlučio da se "povuče" iz ovakva klađenja "sve dok se stanje malo ne smiri", rekao je njegov portparol u saopštenju.

Ta kuća više ne prima opklade ni na pitanje "da li će euro postojati 31. decembra 2015?". Zadnji koeficijent na odgovor "da" bio je 1,5.

Bonus video: