Zoro iz "Budve..." otkriva kako osvaja djevojke

“Glumu sam izabrao slučajno i spontano. Volim tu profesiju i ne znam što bih bio da nisam glumac"
1239 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2012. 18:04h

Pored predstava “Sumnjivo lice” koju igra u Beogradu i “Lukrecija iliti Ždero” u Podgorici, Božidar Zuber je dio ekipe serije “Budva na pjenu od mora”, a gledaćemo ga i u nastavku “Montevidea”.

Završio je Akademiju lijepih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Nebojše Bradića, ali sa godinu dana kašnjenja zbog nesreće koju je doživio.

“Prethodno sam bio u klasi profesorice Olivere Ježine, ali sam nakon saobraćajne nesreće, od koje sam se oporavljao godinu dana, nastavio u klasi profesora Bradića kod kojeg sam i diplomirao”, objašnjava crnogorski glumac.

Svoj lik u drugom dijelu filma i serije “Montevideo, Bog te video” opisuje kao suprotan od svih ostalih.

“U 'Monetevideu' glumim jednu od dvije 'beogradske barabe', ne znam kako bih ih drugačije okarakterisao. To su dva brata koja organizuju tuče za klađenje, pozajmljuju pare fudbalerima na kamatu i takve stvari. Mi smo totalno nesportski tipovi za razliku od svih ostalih uloga u tom filmu i seriji”, opisao je on.

Nije bilo potrebe da "skida" akcenat

Nakon uspješnog tumačenja uloge u seriji “Budva na pjenu od mora” u drugom serijalu, koji će se snimati od 12. maja, najavljeno je više kadrova sa njegovim likom.

“Ono što je novo u drugom serijalu u vezi s mojim likom, jeste proširenje njegove radnje i odnosa sa drugim likovima. Ne znam kada tačno počinje snimanje za mene, 12. maja svi moramo biti tu, a ja ću početi možda dan ili dva poslije, ne znam”, kaže Zuber, čiji lik prodaje dobra iz Zete.

“Nije bilo potrebe da 'skidam' akcenat Zećanina. Nisu mi to dozvolili, igram čovjeka iz Dodoša, koji samo prodaje voće i povrće iz Zete, tako da pričam kao i privatno. Ja sam htio da promijenim naglasak, ali to nije bilo potrebno”, rekao je on.

Pored glume nema drugih talenata

Da nije glumac, kaže, najvjerovatnije bi završio Fakultet za turizam i hotelijerstvo.

“Glumu sam izabrao slučajno i spontano. Volim tu profesiju i ne znam što bih bio da nisam glumac. Vjerovatno bih završio menadžment za turizam i hotelijerstvo u ozbiljnoj školi, kao na primjer u Švajcarskoj, kao što je moj najbolji drug”, priča on i dodaje kako se tokom osnovne i srednje škole sve u životu preplitalo.

“Glumu sam izabrao slučajno i spontano. Volim tu profesiju i ne znam što bih bio da nisam glumac"

“Drugačije je kada me to pitate sada, kada imam 27 godina. Kada se upisuje fakultet svako ima vizije, nekima se one ostvare, a drugima ne. Tada bih vjerovatno izabrao menadžment, sada sa ovom pameću možda i ne bih”, govori Božidar Zuber, koji, kako kaže, pored glume nema drugih talenata.

Iskrenost i spontanost su njegovi aduti

Na pitanje da li je i u stvarnom životu, kao i lik kojeg tumači u seriji “Budva na pjenu od mora”, spreman da malo uljepša istinu kako bi osvojio djevojku, Zuber odgovara:

“Zavisi koliko mi se ta djevojka sviđa i koliko mi je stalo do nje. Svako od nas se trudi kada želi nešto. To rade svi”.

Ipak, nije želio da otkrije koji mu je najjači adut pri osvajanju djevojaka.

“Ne znam ja, glupo mi je da pričam o tome. Ne izigravam skromnost, već baš ne znam. Možda iskrenost, otvorenost i spontanost... Ne znam. Trebalo bi nazvati djevojke, pa njih pitati”, kazao je uz smijeh glumac.

Galerija

Bonus video: