Blic: U septembru Leni Kravic u Beogradskoj areni

U toku je promocija njegovog albuma "Black and White America, a kao dio turneje, piše Blic, određen je i Beograd
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2012. 10:45h

Ljubitelji muzike sa oduševljenjem su dočekali ekskluzivnu vijest koju je objavio Blic: Leni Kravic će u septembru održati koncert u Beogradu.

U toku je promocija njegovog albuma "Black and White America", a kao dio turneje, piše Blic, određen je i Beograd. Poznati američki muzičar trebalo bi da nastupi u Beogradskoj areni krajem septembra.

Fanovi Leni Kravica iz čitavog regiona posljednji put su u njegovoj muzici uživali prije četiri godine u punoj Areni, u koju je stalo 15.000 ljubitelja dobre muzike.

"Znam da rasizma još ima, ali kad sam čuo sve te glasove pune mržnje, morao sam da napišem nešto"

On je već obradovao svoje fanove u Srbiji, i to pre četiri godine, kada ga je u prepunoj Beogradskoj areni slušalo oko 15.000 ljudi.

Susret s rasizmom

Tokom rada na albumu "Black and White America" Leni Kravic je otputovao na Bahame, sa planom da snimi album "Negrofilija".

"Još ne znam kako će se zvati, osjećam ga kao „Negrofiliju", izjavio je muzičar prije dvije godine.

Prošle godine Leni Kravic je iznenadio svoju publiku kad je prodao vilu u Njujorku i preselio se u prikolicu na ostrvu Eleuterija

Tom prilikom ispričao je detalje dogđaja koji ga je inspirisao da napiše "nešto angažovano".

"Ne sjećam se kako se zvao lokal u kojem sam bio, ali u njemu su bili razni ljudi koji su pričali o Obami, o tome kako ne podržavaju to što je izabran i žele da vrate svoju zemlju nazad i to na bilo koji način. Znam da rasizma još ima, ali kad sam čuo sve te glasove pune mržnje, morao sam da napišem nešto", rekao je.

Prošle godine Leni Kravic je iznenadio svoju publiku kad je prodao vilu u Njujorku i preselio se u prikolicu na ostrvu Eleuterija, rodnom mjestu njegove majke. Rekao je da se tu osjeća najprijatnije.

Ljepote ostrva su očigledno djelovale na poznatog muzičara, jer je baš na tom mjestu snimio album "Black and White America" za koji kritičari kažu da je njegov najbolji.

Bonus video: