Porodica najbogatijeg čovjeka svijeta danas odlazi iz Dobrote

Prema posljednjim podacima bogatstvo "kralj telekomunikacija", Karlosa Slima, procjenjuje se na oko 70 milijardi dolara
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2012. 07:35h

Porodica najbogatijeg čovjeka današnjice, Meksikanca Karlosa Slima, od prekjuče boravi u kotorskom hotelu Forca Mare u Dobroti, a napustiće ga danas, saznaju “Vijesti” iz pouzdanih izvora.

Porodica Slima je juče viđena u šetnji kotorskim Starim gradom.

Iz menadžmenta tog hotela nijesu htjeli da potvrde tu informaciju.

Meksički magnat, kako nazivaju Slima, nalazi se na prvom mjestu ovogodišnje liste najbogatijih ljudi svijeta časopisa “Forbes”.

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 69 milijardi dolara, ispred Amerikanaca Bila Gejtsa i Vorena Bafet, “teških” 61, odnosno 44 milijarde dolara.

Slim zauzima čelnu poziciju na toj listi već treću godinu zaredom, a bogatstvo je zaradio uglavnom u sektoru telekomunikacija.

Sedamdesetdvogodišnji Slim sada posluje i u sektoru maloprodaje, finansija, sirovina i energetike. Posljednjih godina je vlasnik velikih udjela u inostranim kompanijama.

Hotel Forca Mare je u rangu malih hotela sa pet zvjezdica i proteklih godina je postao prepoznat jer ugošćava poznate ličnosti iz svjetskog džet-seta.

Pored hotela je vidno brojno obezbjeđenje i veliki broj luksuznih automobile na parking, što govori da u hotelu borave gosti visokog ranga.

Forca Mare nedavno je postao član Lakšri grupe (Luxury Group).

Bonus video: