Mladić sa poslom iz snova: Iscrpio me život na ostrvu

"Ovo bi trebalo da se zove najprometniji posao na svijetu, ali i najopasniji," našalio se Ben
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 16:47h

Ben Southol (37) je prije tri godine dobio "najbolji posao na svijetu" - za 70.000 funti postao je čuvar ostrva Hamilton na čuvenom Velikom koralnom grebenu.

On je na konkursu pobijedio skoro 35.000 ljudi, međutim da li je to zaista bio posao iz snova ili nešto sasvim drugo?

Iako je dio njegovog posla zaista zvučao fantastično poput boravka u odmaralištima sa pet zvjezdica, surfovanja i skijanja na vodi, kako prenosi B92, Ben kaže da je to zapravo bilo vrlo iscrpljujuće iskustvo.

"Ovo bi trebalo da se zove najprometniji posao na svijetu, ali i najopasniji," našalio se Ben.

Ubrzo nakon dolaska na ostrvo Ben je imao susret sa smrću, nakon što ga je ubola otrovna meduza. U tim vodama prijeti opasnost i od ajkula, kao i od još nekih otrovnih stvorenja.

"Uživao sam u moru sa prijateljima i odjednom sam osjetio mali ujed na ruci. Počeo sam da se znojim, tijelo mi je gorjelo i imao sam veliku glavobolju. Stezalo me je u grudima, pritisak mi je skočio," opisivao je Ben iskustvo sa meduzom na svom blogu.

Samo avantura

Na sreću sve se dobro završilo, Ben je pisao blog, napravio emisiju za Discovery i istraživao okolinu noseći kameru svuda.

"Uvek sam putovao i to mi je najveća radost. Ovo je najduži period koji sam proveo na jednom mjestu. Prije četiri godine proputovao sam Afriku. Sada živim u Brizbejnu, gradu koji nije veliki; međutim do sad nikada nisam boravio u gradu", priča avanturista.

Ben se sprema u pohod na Aziju i, uprkos nekim nezgodama koje je imao, ne kaje se zbog odluka koje je donosio.

"Ovaj posao mi je omogućio da proživim razne avanture, da istražujem, da o tome pišem i da naučim nove vještine", zaključuje.

Galerija

Bonus video: