NEOBIČAN HOBI

Dječački san Rokija i Ermina: Piton kao kućni ljubimac

"Ukoliko se bude valjano hranio, moći će za nekoliko godina da dostigne dužinu preko 10 metara i težinu oko 100 kilograma”, objašnjava Roki
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2019. 06:50h

Rođaci Roki i Ermin Selimović iz bjelopoljskog romskog naselja Rakonje imaju neobičan hobi. Ova dvojica mladića punu godinu uzgajaju pitona koji je dostigao dužinu 2,8 metara i težinu oko 20 kilograma.

Roki priča da su džinovskog gmizavca nabavili u Srbiji za iznos od 1.000 eura.

“Imamo druga u blizini Čačka koji nam je nabavio pitona što je bio naš dječački san. Jednog dana zaputili smo se kombijem i kupili mladučne pitona dugačko oko metar. Vlasnik nam je poklonio akvarijum i dao uputstva kako da ga hranimo”, priča Roki.

"Mjesečno mu dajemo da pojede po jedno pile ili zeca, a u zdjeli u akvarijumu stalno stoji voda"

On kaže da je njihov kućni ljubimac u međuvremenu narastao još za 1,8 metara.

“Mjesečno mu dajemo da pojede po jedno pile ili zeca, a u zdjeli u akvarijumu stalno stoji voda. Prostorija u kojoj boravi ima standardnu temperaturu, a radi svake sigurnosti u akvarijumu su nabacani komadići sunđera da mu daju toplotu.

Roki i kućni ljubimac

Inače, naš ljubimac je gotovo potpuno miran i jedino se ponekad uzjoguni kad je gladan i kad ugleda mačku. Ukoliko se bude valjano hranio, moći će za nekoliko godina da dostigne dužinu preko 10 metara i težinu oko 100 kilograma”, objašnjava Roki.

Na kraju je rekao da ozbiljno razmišljaju da pitonu nabave ženku kako bi od prodaje njihove mladunčadi zaradili poneku paru.

Galerija