Show dance u svečanoj sali Gimnazije

Na državnom prvenstvu u modernom show dens plesu, u okviru kojeg su oformljene četiri starosne kategorije, učestvovalo je oko 600 takmičara
85 pregleda 0 komentar(a)
prvenstvo u plesu, Foto: Savo Prelević
prvenstvo u plesu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2012. 16:13h

U svečanoj sali Gimnazije “Slobodan Škerović”, tokom Državnog prvenstva u modernom show dance plesu, takmičari su pokazali svoje umijeće u šest kategorija, kao što su hip-hop, jazz, belly i disco.

Mašte nije nedostajalo, pa su se učesnici, koji su se po broju plesača dijelili na solo, duo, grupa i formacija, pred žirijem i publikom predstavili u kostimima vještica, košarkaša, duhova, navijačica, indijanaca i mnogim drugim.

Jedna od takmičarki, Andrea Milačić, koja je sa svojom drugaricom nastupila u kategoriji disko dance – juniori, nakon izvođenja tačke, istakla je:

Jedan od rijetkih dječaka koji su imali hrabrosti da pokažu umijeće u plesu na podijumu bio je desetogodišnji Lazar Maraš

“Mi igramo u okviru grupe, ali postoje razne mogućnosti da nastupamo solo ili duo. Nas dvije već nekoliko godine na takmičenjima igramo duo”.

Njena drugarica Tijana Maslovarić dodaje da su koreografiju smislile zajedno sa svojom instruktorkom, a na pitanje da li se na svakom takmičenju nadaju pobjedi, odgovaraju uglas:

“Uvijek se nadamo najboljem”.

Budući profesionalci

Jedan od rijetkih dječaka koji su imali hrabrosti da pokažu umijeće u plesu na podijumu bio je desetogodišnji Lazar Maraš.

"Plesom, koji veoma volim, bavim se već godinu dana. To nije moj hobi, planiram da budem profesionalac", kaže on i dodaje da su ostali takmičari podjednako dobri, pa se ne nada pobjedi u potpunosti.

Ana Markoš koja je nastupila sa svojom grupom u kategoriji hip-hop – odrasli, takođe planira da se bavi plesom duži period i dodaje da kao instruktor već podučava i druge.

"Sami smo smislili koreografiju i trebalo nam je mjesec dana da je uvježbamo"

"Moja grupa, koju čini pet stalnih članova, veoma je aktivna kada su u pitanju takmičenja, a za potrebe ovog smo prerasli u formaciju", kaže Markoš koja se već tri godine bavi plesom.

"Sami smo smislili koreografiju i trebalo nam je mjesec dana da je uvježbamo. Kostime uvijek smišljamo sami, a onda nađemo krojača koji sve napravi onako kako smo zamislili" otkrila je ona.

Na državnom prvenstvu u modernom show dens plesu, u okviru kojeg su oformljene četiri starosne kategorije, učestvovalo je oko 600 takmičara, odnosno šest klubova od kojih je najuspješniji bio “Beauty” sa 26 osvojenih prvih mjesta.

Na drugom mjestu sa 17 prvih mjesta našao se “Jet Set PG”, dok je plesnom klubu “Diva”, čiji su takmičari osvojili osam prvih mjesta, pripalo treće mjesto.

Bonus video: