Dr. Benam: Karla Bruni zbog 'botoxa' izgleda kao vjeverica

Ono što prva dama Francuske radi od svog lica teško da će se ikome dopasti. I teško da će tako pridobiti još poneki glas za svog supruga
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2012. 10:49h

Karla Bruni-Sarkozi već je četiri godine prva dama Francuske, a to je izgleda uzelo danak na licu 44-godišnje (bivše?) ljepotice.

Fotografi su je u nedjelju snimili na jednom od biračkih mjesta i čini se da čak ni na izborima predsjedničkom paru ne ide baš najbolje, jer je Sarkozijev rival, Fransoa Oland, u prvom krugu osvojio najviše glasova.

Iako su ankete pokazale da će njen suprug izgubiti ove izbore, Karla je, ipak, s osmjehom na licu otišla do svog biračkog mjesta u Parizu.

Međutim, ono što radi od svog lica teško da će se ikome dopasti. I teško da će tako pridobiti još poneki glas za svog supruga.

"U njeno lice je, jednostavno, ubrizgano previše 'botoxa', zbog čega uvijek ima taj izgled lica - kao da je iznenađena", kaže dr. Benam

Karla Bruni je bila svjetski poznata manekenka, ali i pjevačica, smatrana je za jednu od najljepših državničkih supruga, no, sad izgleda da prva dama Francuske vrlo teško podnosi starenje.

Mnogi su nagađali, a i francuska štampa je pisala kako Karla u pretjeranoj mjeri ubrizgava "botox" u svoje lice, ali i to da je imala neke estetske zahvate. Upravo to je i glavni uzrok njenog bitno drugačijeg izgleda u odnosu na onaj od prije tri ili četiri godine.

Mnogi su već skloni tvrdji da je Karla sad jedva prepoznatljiva u odnosu na 2008. godinu, kad se udala za predsjednika Francuske, Nikolu Sarkozija. Bivša manekenka izgleda suviše umorno, a i previše se trudi da zadrži mladalački izgled i to na krajnje pogrešan način.

Dermatolog iz Los Anđelesa dr. Ben Benam tvrdi da prva dama Francuske izgleda poput vjeverice.

"U njeno lice je, jednostavno, ubrizgano previše 'botoxa', zbog čega uvijek ima taj izgled lica - kao da je iznenađena. Lice joj je kao kod vjeverice”, rekao je dr. Benam, i dodao da je očito i to da je Karla stavila implantate u obraze, jer izgledaju neprirodno kad se uporede sa njenim ranijim fotografijama.

Karla Bruni je, inače, radila za mnoge poznate dizajnerske kuće, a nekad je bila i zaštitno lice brendova kao što su "Givenchy" i "Christian Dior".

Galerija

Bonus video: