Rambo Amadeus: Baštovanstvo je aktivnost kulturnih ljudi

"Zamislite društvo u Kotoru u kojem bi za 20 godina živjelo 15 hiljada di-džejeva i 20 hiljada manekenki, a samo jedan kuvar",
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 15:21h

U susret Danu planete zemlje na platou ispred OŠ „Narodni heroj Savo Ilić U Dobroti naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Rambo Amadeus je sa učenicima, članovima ekološke sekcije te škole posadio nekoliko sadnica hibiskusa u novom parku kojem će učenici dati naziv.

U tom parku će biti posađeno simbolično 57 sadnica za 57 takmičenja Eurosonga.Rambo je poručio da je baštovanstvo zdrava, sportska i aktivnost kulturnih ljudi, te da bi svaki čovjek bar jednom sedmično morao bar dva sata da “lopata”.

Autor pjesme “Euro Neuro” koja će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu je obišao pojedina odjeljenja te škole, podijelio autograme i razgovarao sa učenicima u svom prepoznatljivom duhovitom i zanimljivom stilu.

Nakon što su pale prve sadnice, uslijedila je i zajednička fotografija oduševljenih osnovaca sa Rambom. Tokom razgovora sa učenicima, poručio im je da svoje buduće zanimanje moraju tražiti prema svojim karakterima i afinitetima.

"Današnje društvo je estradizovano, postalo je društvo spektakla, pa zato nije ni čuditi se što odreda mlade generacije imaju usmjerenje u skladu sa trendom da sve djevojčice hoće da budu pjevačice i manekenke, a svi momci di-džejevi, glumci, voditelji ili veliki biznismeni.

Međutim to je prilično naivna slika svijeta. Zamislite društvo u Kotoru u kojem bi za 20 godina živjelo 15.000 di-džejeva i 20.000 manekenki, a samo jedan kuvar.

Takvo društvo ne bi moglo da funkcioniše", kazao je Rambo Amadeus. Akciju sadnje parka ispred OŠ Narodni heroj Savo Ilić su pomogli Javno preduzeće Komunalno Kotor, AD Plantaže i RTV CG.

Galerija

Bonus video: