Prodao stari život na eBayu, danas živi na svom ostrvu i uživa

Nakon što ga je prije četiri godine zbog drugoga ostavila supruga Laura, Ijan više nije mogao da živi u zajedničkom domu. Odlučio je da proda sve što je imao i oglasio je to na eBayu
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2012. 09:08h

Ijan Ušer (48) je prije četiri godine prodavao svoj život na eBayu, deprimiran razvodom sa tadašnjom ženom, a danas živi u svom malom raju na zemlji, ostrvu veličine 8 kvadratnih kilometara, sa Morin Boksa (38), svojom novom ljubavi.

Nakon što ga je prije četiri godine zbog drugoga ostavila supruga Laura, Ijan više nije mogao da živi u zajedničkom domu. Odlučio je da proda sve što je imao i oglasio je to na eBayu. Ponude su dostigle vrtoglav iznos od milion funti, ali se cijela stvar na kraju pretvorila u debakl. Ponuđač koji je ponudio milion funti je u stvari bio tinejdžer iz Njukastla. Ijan se okrenuo drugom planu i umjesto putem eBaya, imovinu i uspomene prodao preko agenta. Za svoj prethodni život je dobio 193.000 funti.

Sa listom od 100 želja, pasošem i tri ranca, Ušer je napustio Pert (Australija), gdje je živio sa bivšom ženom, i otišao u svijet.

Sa novom ljubavi Moren se upoznao zahvaljujući medijskim objavama o njemu i njegovoj aukciji na eBayu.

Moren je i sama bila u nesrećnom braku, pa je čitajući o njemu, osjećala bliskost sa srodnom dušom. Poslala mu jee-mail i rekla mu da bi na listu želja trebalo da doda i vožnju sankama sa psećom zapregom u Jukonu. Moren je Kanađanka sa teritorije Jukona, i vozi sanke sa psećom zapregom. Ušer je prihvatio njen predlog i nakon sedam dana koje su proveli zajedno, u društvu Morenine djece, shvatio da su stvari ozbiljne.

Moren je mu se pridružila u proživljavanju 100 želja. U 2010. je Ušer shvatio da bi trebalo da nađe mjesto na kojem će se skrasiti sa novom porodicom. Za oko mu je zapeo arhipelag Bokas del Toro, magični arhipelag nedaleko od obale Paname.

Iako je potrošio na desetine hiljada funti na ispunjavanje svojih želja, imao je dovoljno da kupi ostvro. Kupio ga je za 30.000 funti. U međuvremenu je prodao i prava na svoju priču filmskoj kući Dizni, za 220.000 funti.

Bonus video: