Renesansni portreti nastali u toaletu aviona

"Spontano sam stavila toalet papir na glavu i pogledala se u ogledalo. Tada sam pomislila da izgledam kao slika! Bio je to početak ektremnih improvizacija"
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 11:41h

Jeste li ikad pomislili da biste vrijeme provedeno u avionu mogli da prekratite u WC-u?

Na letu od San Franciska do Ouklenda, koji je trajao 14 sati, umjetnica Nina Katčadurijan je, koristeći toalet papir, pravila autoportrete u stilu umjetnosti iz 15. vijeka.

Kolekcija "Self-Portraits in the Flemish Style" je dio većeg projekta Seat Assignment koji je započela prije dvije godine, a uključuje svu njenu umjetnost "iz vazduha".

Umjetnica, rođena u Kaliforniji, kaže da je na ideju došla sasvim slučajno kada se kao usput fotografisala na jednom letu.

"Spontano sam stavila toalet papir na glavu i pogledala se u ogledalo. Tada sam pomislila da izgledam kao slika! Bio je to početak ektremnih improvizacija", rekla je ona.

"Nosila sam tanki crni šal koji ponekad okačim na zid u pozadini kako bih stvorila duboku crnu pozadinu, tipičnu za ovakve portrete. U toaletu aviona nema posebnog osvjetljenja, a sve fotografije su nastale mobilnim telefonom", kazala je ona.

Bonus video: