U Kanzasu se grade skloništa za slučaj Sudnjeg dana

Kako prenose američki mediji, moći će da izdrži atomske eksplozije, zemljotrese, terorističke napade, solarne oluje i pandemije
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2012. 18:40h

Na periferijama Kanzasa u Sjedinjenim Američkim Državama gradi se luksuzno sklonište za bogataše, u kojem će oni u slučaju Sudnjeg dana moći da potraže spas.

Sklonište se gradi u oknu starog raketnog silosa. Nalazi se 53 metra ispod zemlje, a betonski zidovi su debeli 2,5 metra.

Kako prenose američki mediji, moći će da izdrži atomske eksplozije, zemljotrese, terorističke napade, solarne oluje i pandemije.Ovaj kompleks će pored luksuznih stanova imati i bioskopsku salu, bazen, medicinski centar, školu, biblioteku i zatvorene površine na kojima će se uzgajati riba i povrće za 70 osoba, koliko god bude potrebno.Za stvaranje električne energije su postavljene brojne vjetrenjače i generatori.Kompleks će imati i jak sigurnosni sistem.

''Lift se može pokrenuti samo ako otisak prsta korisnika odgovara nekom od otisaka u bazi podataka. Na svakom koraku su postavljene sigurnosne kamere'', izjavio je Leri Hol, autor ovog projekta, koji je rezervisao i jedan stan za sebe i svoju porodicu.Za ovaj luksuz morate izdvojiti oko sedam miliona dolara.

Bonus video: