Dok Milo targetira, Hilari - donira

Adam Smit i Stejsi Lembi otišli su u Stejt dipartment nakon što ih je kontaktiralo osoblje Hilari Klinton, rekavši im da državna sekretarka stranicu smatra urnebesno smiješnom
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2012. 11:34h

Američka državna sekretarka Hilari Klinton sjajno je prihvatila novu veb stranicu koja parodira njeno slanje tekstualnih poruka.

Pokretnuta prošle nedjelje, stranica "Tekstovi od Hilari" postala je iznimno popularna u američkim političkim krugovima, izvještava "BBC".

Stranica se vrti oko fotografije Hilari Klinton s tamnim naočarima u vojnom avionu, kako šalje šaljive SMS poruke slavnim osobama i političarima.

Ona je pozvala dvojicu kreatora stranice u Stejt dipartment i predala im vlastite priloge za tu šaljivu stranicu.

Stranica pokazuje Klinton kako šalje kratke duhovite odgovore svome suprugu (Bilu Klintonu), predsjedniku Baraku Obami, bivšoj republikanskoj potpredsjedničkoj kandidatkinji Sari Pejlin i drugima.

Klinton je pozvala dvojicu kreatora sajta u Stejt dipartment i predala im vlastite priloge za njihovu šaljivu stranicu

Na jednoj slici, Barak Obama je kroz smijeh u poruci pita što bi ona htjela. "Da upravljam svijetom", odgovara Klinton uz strogi izraz lica.

Adam Smit i Stejsi Lembi, tvorci famozne internet stranice i savjetnici za komunikacije iz Vašingtona, otišli su u Stejt dipartment u utorak nakon što ih je kontaktiralo osoblje Hilari Klinton, rekavši im da državna sekretarka stranicu smatra urnebesno smiješnom.

"Mislili smo da će to biti smiješno samo nama dvojici. Kad smo to juče čuli od osoblja Klintonove, obojica smo bili šokirani", izjavio je Smit.

Državna sekretarka upoznala ih je lično i potpisala primjerke vlastitih priloga za "Teksove od Hilari", uz poruku "Hvala svima LOLZ, Hillary 'Hillz'".

Galerija

Bonus video: