Andreas Derlet je najljepši gej na svijetu

Izbor ljepote održava se četvrti put, i već dvije titule odnijeli su bijelci iz Južne Afrike
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 16:11h

Jedan je u Johanesburg došao sa Filipina i ima mehanička krila, drugi iz Meksika sa majanskim ukrasom za glavu, treći iz Finske obučen samo u peškir - učesnici svjetskog takmičenja za najzgodnijeg gej muškarca okupili su se prvi put u Africi, kontinentu gdje je u većini zemalja homoseksualnost zabranjena, a u nekima kažnjiva smrću.

Izbor ljepote održava se četvrti put, i već dvije titule odnijeli su bijelci iz Južne Afrike, prenosi AFP.

Ove godine najljepši je Andreas Derlet, Novozelanđanin porijeklom iz Njemačke, koji je pobijedio je 21 zgodnog momka uključujući i tamnopute Afrikance, prve prijavljene na ovakvo takmičenje.

Turai Zanje iz Zimbabvea, gdje predsjednik Robert Mugabe tretira homoseksualce “gore od pasa i svinja”, kazao je da su vladini agenti zastrašivali njegovu porodicu, dok se predstavnika Etiopije Robela Hailua familija odrekla.

Andreas u opuštenijem izdanju

Cilj ovog takmičenja je da ukaže na ugroženost pripadnika gej zajednice. Većina takmičara dolazi iz Evrope i Amerike, niko iz muslimanskih zemalja i rijetki iz Afrike i Azije. Direktor takmičenja Koni Kukuk, kaže da ovaj izbor, poznat po ekstravagantnim kostimima i manjku odjeće, može da donese promjene.

"Tragamo za globalnim gej ambasadorom koji bi predstavljao ljudska prava", objašnjava on.

Bonus video: