Slavni koji osvanu na koricama časopisa češće se razvode

“Hello! prokletstvo je smiješan i potpuno neosnovan koncept”, izjavila je Rouzi Nikson, urednica magazina
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 17:17h

Poznate ličnosti, čije se fotografije pojave na naslovnici nekog časopisa, imaju dva puta više izgleda da se razvedu, rezultati su nedavnog istraživanja.

Mnogi poznati parovi pristaju da fotografije sa vjenčanja budu objavljene, naravno, u zamjenu za pozamašne svote novca. Svaki šesti par, čije je venčanje u protekloj deceniji dospjelo na naslovnu stranu časopisa "Hello!" razveo se za manje od šest godina, prenosi londonski Telegraph, navodeći da britanski prosjek razvedenih iznosi sedam odsto.

Tako su se britanska glumica Elizabet Harli i indijski tajkun Arun Najar, koji su se 2007. dva puta pojavili na naslovnici časopisa Hello!, razveli nakon četiri godine braka. Dobar dio troškova njihovog vjenčanja, otprilike dva miliona funti, navodno je platio časopis.

Američka rijaliti zvijezda Kim Kardašijan razvela se u rekordnom roku, nakon svega 72 dana. Krasila je naslovnicu istog magazina sa suprugom Krisom Hamfisom.

Predstavnici lista su sa indignacijom odbacili sugestije da je par koji se pojavi na njihovim koricama automatski "proklet". Mnogi poznati parovi pristaju da list fotografiše njihovo vjenčanje, u zamjenu za pozamašne svote novca.

“Hello! prokletstvo je smiješan i potpuno neosnovan koncept”, izjavila je Rouzi Nikson, urednica magazina.

Njen prethodnik predlaže da se u ugovor doda stavka da poznate ličnosti, ukoliko se razvedu u okviru datog roka, moraju listu refundirati dio novca.

Bonus video: