Klint Istvud tužio kompaniju koja je nazvala namještaj po njemu

Slavni glumac i režiser podnio je tužbu protiv proizvođača namještaja "Evofurniture" i veb stranicu Inmod.com zbog korišćenja njegovog imena u reklamama
94 pregleda 0 komentar(a)
Klint Istvud, Foto: Wikipedia
Klint Istvud, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 09.04.2012. 07:50h

Firma takođe prodaje proizvode koje je nazvala “Clint” i “Eastwood”. Na taj način su željeli privući pažnju i povećati proizvodnju. Primjera radi, neke od stolica koje proizvode nazvali su po prezimenu slavnog glumca, a neki od kućnih bioskopa po imenu ove legende Hollywooda, piše Klix.ba

U tužbi, koju je Istud podnio protiv ove kompanije, stoji da traži da im se zabrani daljnje korišćenje njegovog imena, prezimena i identiteta u svrhe privlačenja pažnje na određene proizvode.

Istuvd je u tužbi kao dokaz takođe naveo i reklamne parole ove kompanije, koje direktno spominju njegovo ime ili neke od njegovih najvećih filmova. "Kada pozovete goste da dođu u vaš dom, kućni bioskop Clint 47 će vam pomoći da sve izgleda kao da živite u svijetu djevojke od milion dolara", jedan je od reklamnih slogana zbog kojeg je Istvud podigao tužbu.

Legendarni glumac za sada traži nedefinisanu količinu novca, kao i trajnu zabranu korišćenja njegovog imena i lika u reklamne svrhe za ovu kompaniju.

Bonus video: