Dobitni loto listić poklonila beskućniku, sad ga želi nazad

Lič je za lokalni list kazala da je prošle sedmice kupila tiket na istom mjestu gdje je samo tri mjeseca ranije kupila listić sa kojim je osvojila milion USD
53 pregleda 0 komentar(a)
pare u šolju, Foto: Medicalmyths.wordpress.com
pare u šolju, Foto: Medicalmyths.wordpress.com
Ažurirano: 28.03.2012. 07:41h

Djevojku koja je na lutriji već osvojila džek pot i milion dolara, izgleda da je sreća počela da napušta.

Emili Lič, iz San Franciska, u Kaliforniji, kaže da je svoj pobjednički tiket u vrijednosti 260.000 američkih dolara dala nedavno jednom beskućniku, ali sada tiket želi nazad, piše Huffington Post.

Lič je za lokalni list kazala da je prošle sedmice kupila tiket na istom mjestu gdje je samo tri mjeseca ranije kupila listić sa kojim je osvojila milion USD.

Kada je shvatila da je pobjednički listić dala beskućniku, poželjela je da ga vrati nazad.

"To je moj listić, on to zna", kazala je ona medijima.

Nije utvrđen identitet čovjeka o kojem Emili Lič govori, a komisija kalifornijskog lotoa razmatra njen zahtjev o vraćanju dobitnog tiketa.

Nakon što su pregledali snimke sigurnosnih kamera, iz kalifornijskog lotoa su kazali da se na videu jasno vidi kako je Lič kupila mnogo tiketa, a zatim ih je poklanjala. U tom zanosu, poklonila je i dobitni listić koji sada želi nazad.

Oni pokušavaju da utvrde ko je pravi vlasnik dobitnog listića.

Lič u međuvremenu čeka na presudu Komisije za koju se nada da može da utvrdi da dobitak pripada upravo njoj.

Lič je postala lokalna zvijezda nakon što je u januaru osvojila milion dolara, od kojih je dio, kako je rekla, planirala da potroši na račune za liječenje tumora gušterače, 2009. kada je bila bez zdravstvenog osiguranja.

Bonus video: