Najizdržljiviji muškarac 2012. godine

Svake godine u Engleskoj se održava jedna od najtežih trka na svijetu, čiji pobjednik nosi titulu najizdržljivijeg muškarca na svijetu
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 17:37h

Takmičenje za najizdržljivijeg muškarca se održava početkom svake godine u Engleskoj. Svaki takmičar mora da, prije početka trke, potpiše dokument u kojem je jasno naznačeno da neće tužiti organizatore u slučaju povreda ili smrti.

Ova činjenica dovoljno da govori koliko je ova trka opasna. Većina takmičara ne završi trku baš zbog tih razloga.

Trka je sačinjena od mnogobrojnih prepreka. Neke od njih su trčanje kroz gusto šiblje, valjanje kroz blato dok vam iznad glave stoji mreža bodljikave žice, provlačenje kroz traktorske gume, ronjenje kroz muljevitu vodu, preskakanje ogromne vatre, itd.

Trka je prvi put održana prije 25 godina. Kreator ove trke je bivši pripadnik engleskih specijalnih jedinica SAS Bili Vilson. On tvrdi da je taj teren u Engleskoj savršen za ovakvu priliku i posebno se raduje kada su uslovi jako loši. Ove godine je bio specijalno oduševljen jer se po lokvama kroz koje takmičari moraju da prođu, uhvatio tanak sloj leda.

Dužina cijele trke je čak 12,9km, tako da su rijetki oni koji uopšte uspiju da je završe.

Ovogodišjni pobjednik je njemački ljekar po imenu Knut Hoehler. Svojom snalažljivošću i brzinom je pokazao da je najizdržljiviji muškarac na svijetu.

Pehar je primio dok mu je niz lice curila krv od povrede glave koju je zadobio tokom trke udarivši u balvan drveta.

Bonus video: