Malaviju se smučila Madona

U Malaviju živi više od pola miliona djece koja su ostala siročad zbog epidejime AIDS-a u zemlji, a UN su Malavi stavile na listu 20 najnerazvijenijih zemalja svijeta
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 12:00h

Vlada u Malaviju optužila je Madonu da je ne konsultuje u svojim planovima da izgradi 10 novih škola u ovoj siromašnoj afričkoj državi i ocijenila da pop pjevačicu više interesuje sopstvena promocija nego istinsko pružanje pomoći.

Pjevačica koja je usvojila dvoje djece iz Malavija, saopštila je u januaru da će njena fondacija "Rejzing Malavi", zajedno da nevladinom organizacijom "BildOn", izgraditi škole u kojima će se godišnje obrazovati najmanje 1.000 djece.

Portparolka malavijskog Ministarstva obrazovanja Lindiva Čide rekla je Rojtersu da se vladi "smučila" Madona.

Čide je rekla da je pjevačica prošle godine odustala od izgradnje akademije za djevojčice zbog previsoke cijene i lošeg menadžmenta, ali da o tome nije obavijestila vlasti u Malaviju.

"Sada je odlučila da saopšti da će izgraditi 10 škola, a da nije ni konsultovala vlasti, ponovo", rekla je Čide.

"Osjećamo se kao da je sve ovo zarad promocije njenog imidža i da nije u našem interesu".

Madona nije bila dostupna za komentar.

Pjevačica je namjeravala da izgradi umjetničku školu za oko 400 djevojčica u blizini glavnog grada Lilongva ali je odustala od tih planova.

"Ona nema mandat da odlučuje gdje želi da izgradi školu, jer ne poznaje naše potrebe i gdje mi želimo nove škole. Ona prvo mora da se konsultuje sa nama i dobije dozvolu od nas prije nego što počne sa gradnjom", upozorila je Čide.

U Malaviju živi više od pola miliona djece koja su ostala siročad zbog epidejime AIDS-a u zemlji, a UN su Malavi stavile na listu 20 najnerazvijenijih zemalja svijeta.

Bonus video: