Tužio "Google" zbog nedoličnog snimka

Francuz traži odštetu od 10.000 eura i navodi da je saznao da se njegova fotografija našla i na jednom od veb sajtova u Kanadi
55 pregleda 0 komentar(a)
google auto, Foto: Ibnlive.in.com
google auto, Foto: Ibnlive.in.com
Ažurirano: 02.03.2012. 11:39h

Kompanija "Google" se našla u situaciji da je jedan od stanovnika opštine Vern-d'Anžu na zapadu Francuske tuži zbog narušavanja privatnosti, jer je specijalno vozilo koje snima sve ulice i puteve za izradu mapa prošlo pored njega dok je obavljao fiziološku potrebu u svojoj bašti.

Iako je njegovo lice bilo zamagljeno na snimku, svi su ga prepoznali, prenijeli su francuski elektronski mediji.

To je unijelo haos u život njega i njegove supruge, po profesiji frizerke, jer su postali predmet podsmijeha cijele seoske opštine.

Francuz (star oko 40 godina) traži odštetu od 10.000 eura i navodi da je saznao da se njegova fotografija našla i na jednom od veb sajtova u Kanadi, ali i da je predmet ismijevanja, kao i da ipak ima pravo da radi na svom posjedu šta hoće.

Njegov advokat je zatražio da se fotografija konačno povuče, dok je "Google" relativizovao stvar navodeći, između ostalog, da se na snimku samo nadzire silueta čovjeka i da je potrebno više puta zumirati da bi se vidjelo šta on radi.

Bonus video: