Osvajanje žena može se uporediti sa pronalazaštvom

Poznati slovenački pronalazač Peter Florjančič piše knjigu o osvajanju žena jer kako taj 93-godišnji inovator kaže, "maštovitost u načinu kako osvojiti ženu uporediva je s pronalazaštvom".
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 15:46h

U životu mu se, kako jer rekao za BBC, dogodilo već da je neki izum skicirao šminkom na leđima dame, kako ga ne bi zaboravio.

Florjančić je proživio vrlo uzbudljiv život. Iza sebe ima više od 400 patentiranih industrijskih izuma i inovacija, a do sada je stekao ali i potrošio nekoliko bogatstava.

I dalje radi na izumima, pa je nedavno dizajnirao višenamjensku papirnatu salvetu za firmu "Paloma". Često nastupa u novinama i na televiziji, a često radi i kao savjetnik preduzetnicima.

Živio je u Francuskoj, Monte Karlu, Egiptu i zapravo cijelom svijetu. Upoznao je Koko Šanel, kralja Faruka, mnoge filmske glumce i pripadnike džet-seta, pa čak i odigrao malu epizodnu ulogu u filmu "Monte Carlo Story" s Marlene Ditrih.

Ali, priznaje 93-godišnji inovator, u životu su ga više od pronalazaštva privlačile žene kojima se volio lažno predstavljati kao umjetnik, slikar ili fotograf. Ukus svojih bogatih iskustava prenijeće u novu knjigu, neku vrstu priručnika za osvajanje dama, kaže Florijančič.

Bonus video: