Plaše li se poznati 21.12.2012.?

To je priča kao za horoskope, čudotvorne iscjelitelje, Dan zaljubljenih, dosadne živote poznatih i još dosadnije živote nepoznatih, kaže Zonjo
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 12:53h

Smak svijeta, prema drevnom proročanstvu Maja se bliži, a velika katastrofa desiće se 21. 12. 2012. Prorok plemena Maja, Pakan Veliki ostavio je jasnu poruku - "Ako čovečanstvo želi da se spasi biološke destrukcije, mora se vratiti na putanju života u prirodnom vremenu", a njegov narod napisao je kalendar koji važi do pomenutog datuma, što su mnogi naučnici protumačili kao kraj svijeta ili smak svijeta.

"Da ljudi stvarno vjeruju u smak svijeta ne bi toliko lomili glavu politikom, ne bi išli na posao, ne bi trošili vrijeme na svađe, ne bi se opterećivali cijenom nafte i stabilnošću eura.To je glupa priča koja se mora slušati jer je mediji bezobrazno forsiraju u nedostatku drugih senzacija. Isto važi za horoskope, čudotvorne iscjelitelje, Dan zaljubljenih, dosadne živote poznatih i još dosadnije živote nepoznatih", kaže naš prvi sagovornik Zoran Marković Zonjo režiser i član grupe “The Books Of Knjige”.

Šta bi trebalo da se dogodi tog “sudnjeg dana” piše na mnogim sajtovima, forumima, a stručnjaci prognoziraju da će baš tada biti astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mliječnim putem i još dvije galaksije će biti poravnate sa našom.

Rijetko, a normalno

U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promjene elektromagnetnog polja Zemlje, moguća je čak i zamjena polova koja bi izazvala katastrofu kataklizmičnih razmjera.

"Kroz čitavu istoriju čovječanstva i prije Nojeve barke i prije Maja i prije Hrista, proroci su najavljivali "početak kraja" ili smak svijeta. Mi smo uvijek tu da čekamo, da vjerujemo ili ne! Ali, svaki čovjek ima tajni arhiv duše, u kojem ostaju ožiljci od svih ovakvih i sličnih najava. Svaki čovjek je uvijek na gubitku, to znamo i svaka smrt je po jedna propast planete ili smak svijeta", prokomentarisala je kreatorka Milena Đurđić.

Nekako čovjek zapaža samo ono što mu se lično dešava, a zaboravimo da i kod nas ima gradova i sela koji ovu golgotu prežive svake zime.

"Mislim da je ovo što nam se desilo sasvim normalna, ali na našim prostorima rijetka pojava. Valjda to mora tako svakih tridesetak godina. Nekako čovjek zapaža samo ono što mu se lično dešava, a zaboravimo da i kod nas ima gradova i sela koji ovu golgotu prežive svake zime. Ovog puta se zima samo teritorijalno proširila. Znam samo da sam svaki dan skidao ledenice sa oluka kakve nikad vidio nijesam", priča on, dodajući da smatra da je smak svijeta ipak moguć.

"Pa ko može garantovati da nas neće udariti ogroman meteor? Mada, za smak svijeta nisu potrebni meteori. Dovoljni su ovi ludaci sa atomskim bombama ili ludaci u bankarskim odijelima", kaže Milićević.

Nema ljepote ako nosiš dvoje gaća i dvoje čarapa

Glumac Milutin-Mima Karadžić kojeg posljednjih mjeseci gledamo i u seriji “Budva na pjenu o mora” ne vjeruje da su vremenske neprilike koje su nas zadesile početak kraja.

Voditeljka Tina Raičević ne vjeruje prorocima nego samo Branku Micevu, a on to nije najavio!

Nema katastrofe dok je Micev ne najavi

Voditeljka “Piramide” na TV Vijesti Tina Raičević kaže da je nekad vjerovala u priču o smaku svijeta

"Kad sam bila mala sestre su me plašile da će smak svijeta da se desi 2000. Tada sam računala da neću imati ni 18 godina te „kobne“ 2000. i plakala sam cijelu noć. U međuvremenu sam odrasla. Sada mi je to vrlo zanimljivo štivo, i mislim da je film doprinio tome da se stvori cijela fama oko smaka svijeta. Ne mislim da su ove vremenske (ne)prilike početak kraja, jer ne vjerujem prorocima nego samo Branku Micevu, a on to nije najavio!", rekla je voditeljka.

Galerija

Bonus video: