Slovaci će dobiti most Čaka Norisa?

U opticaju su bila još dva imena za most preko Morave, na granici sa Austrijom: Marija Terezija, po austrougarskoj carici, i Devinska, u čast najbližem selu
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 21:13h

Slovaci su velikom većinom glasali za to da novi pješački i biciklistički most blizu njihove prijestonice dobije ime po zvijezdi američkih akcionih filmova i TV serija iz 1980-ih godina.

U opticaju su bila još dva imena za most preko Morave, na granici sa Austrijom: Marija Terezija, po austrougarskoj carici, i Devinska, u čast najbližem selu, prenio je Rojters.

Čak Noris, majstor borilačkih vještina i filmska zvijezda, poznat je kao snažni momak iz filmova „Usamljeni vuk Mekvejd“, „Nestali u akciji” i „Delta odred“.

Njegov lik je, kroz niz inspirativnih uloga na platnu, postao popularan izvor viceva o enormnoj muškoj snazi i nepobjedivosti.

Konačnu odluku o imenu mosta donijeće regionalna skupština.

Regionalni guverner je rekao da će poštovati volju naroda, prema kojoj je Noris u prednosti

Međutim, regionalni guverner Pavel Freso je rekao da će poštovati želju naroda izraženu u anketi na Internetu, prema kojoj je Noris u prednosti.

Glasanje traje do aprila. Do juče je 1.157 glasača, ili njih 74 odsto, podržalo Norisa, čime je prijedlog za ime - Marija Terezija - daleko iza, sa samo osam odsto glasova podrške.

Galerija

Bonus video: