Pol Makartni odustao od marihuane

Pol Makartni kaže da je sam sebi priznao svoju veliku strast prema marihuani i da je zbog droge više puta bio u nevolji nego Džon Lenon.
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 18:22h

Sir Pol Makartni priznaje da je puno koristio kanabis i vjeruje da je to bilo dovoljno. 'Ja sam svoje popušio. Kad odgajate mladu osobu, u nekom trenutku, ako imate sreće, shvatite da morate da imate osjećaj odgovornosti', kaže u intervjuu za časopis "Rolling Stone". 'Dosta je bilo: jednostavno mi se čini da mi to više nije potrebno.'

Prvi put "duvao" sa Dilanom

Pol Makartni kaže da je sam sebi priznao svoju veliku strast prema marihuani i da je zbog droge više puta bio u nevolji nego Džon Lenon, iako je njega pratila reputacija žestokog konzumenta droge.

U intervjuu za magazin "Rolling Stone" kaže da ga je s marihuanom upoznao Bob Dilan, koji je sredinom šezdesetih godina bio prilično zapanjen kad je shvatio da je Bitls "nevin" po tom pitanju. Nakon trave na red su došli heroin, kokain, LSD i niz drugih psihodelika koji su bili inspiracija za neke od najpoznatijih pjesama Bitlsa.

Popis droge koju je Makartni isprobao gotovo je dug kao popis njegovih hitova. Zbog posjedovanja kanabisa uhapšen je u Švedskoj i na svojoj farmi u Škotskoj 1972. Dvije godine kasnije bio je deportovan iz Japana nakon što su carinici pronašli pola kilograma marihuane u njegovom prtljagu. Cijelo vrijeme je govorio da ne može da prestane jer je kanabis "tako dobra stvar".

Godine 1984. ponovo je uhapšen na Barbadosu zajedno sa prvom suprugom Lindom s kojom je navodno pušio travu svaki dan. Činilo se da je privremeno prestao s travom u svom drugom braku s Heder Mils, koja mu je postavila ultimatum: ili droga ili ja.

Tokom brakorazvodne parnice Heder Mils je tvrdila da sir Pol redovno koristiti kanabis kao što drugi ljudi piju čaj i da ne može da upozori svoju ćerku Beatris na opasnosti droge jer je njen suprug stalno puši. Sir Pol ima četvoro odrasle djece i nije objasnio zašto nije prestao s marihuanom dok je podizao njih.

"Ideja monarhije je staromodna ali je kraljica 'prilično kul dama"

Na pitanje zašto se Bitlsi nisu opet okupili kao mnogi drugi bendovi, sir Pol je odgovorio da nisu imali dovoljno strasti da ponovno sviraju zajedno. 'Zaključili smo da smo napravili pun krug. Još važnije: to je mogao da bude toliko loš potez da smo mogli da pokvarimo cijelu ideju Bitlsa.'

Makartni, koji je u brak s trećom suprugom Nensi Ševel stupio u oktobru prošle godine, kaže da planira da nastupa sve do svojih osamdesetih. 'Čujete argument 'makni se i pusti mlađe', ali onda pomislite 'j*** ga, neka oni napravile mjesta sami za sebe'. Ako su bolji od mene, sami će me pobijediti.'

Pol Makartnil je takođe otkrio da, iako misli da je britanska kraljica 'prilično kul dama' i da će i nastupiti na koncertu povodom njenog jubileja, ima pomiješana osjećanja o monarhiji. 'Shvatam argumente antimonarhista jer je to nevjerovatno staromodna stvar. Ali i kažem: ko će predstavljati našu zemlju na velikim svečanostima, npr. na otvaranju Olimpijskih igara: Dejvid Kameron? Toni Bler? Nisam siguran u to.'

Bonus video: