uoči Valentinovog

Na Tajlandu počeo maraton u ljubljenju

Maraton je počeo u nedjelju i trajaće do 14. februara, a par koji uspe da se ljubi duže od 46 sati, 24 minuta i devet sekundi osvojiće vrijedne nagrade
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2012. 16:59h

Tajlandski parovi počeli su maratonsko takmičenje u ljubljenju koje se tradicionalno održava svake godine uoči dana svetog Valentina, prenosi Rojters.

Ovaj zanimljivi maraton održava se na tajlandskoj plaži u Pataji, koja je oko 100 kilometara udaljena od Bangkoka, a sedam parova pokušaće da obori svjetski rekord u najdužem poljupcu koji trenutno iznosi oko dva dana.

Glavni preduslov za ovo takmičenje je da parovi ne odvajaju svoje usne ni za vrijeme odlaska u toalet ni za vrijeme obroka.

Maraton je počeo u nedjelju i trajaće do 14. februara, a par koji uspe da se ljubi duže od 46 sati, 24 minuta i devet sekundi osvojiće vrijedne nagrade.

Hrana na slamku

Taj rekord postavili su 2011. godine Lakana Tiranarat (31) i njen suprug, koji su se vratili i ove godine da ponovo pokušaju da obore rekord.

''Trudićemo se da ovo odradimo bolje nego prošle godine, možda čak i malo duže. Vidjećemo kakvi će biti drugi takmičari, ali mi ćemo dati sve od sebe'', rekla je Tiranarat.

Svaki par za sebe ima jedan kvadratni metar prostora, hrana i piće se uzimaju na slamku, a upotreba četkice za zube može rezultirati razdvajanjem usana i diskvalifikacijom. U toalet se odlazi zajednički i u prisustvu sudije.

Organizatori maratona su istakli da se ovogodišnji broj takmičara smanjio jer je prilično teško oboriti prošlogodišnji rekord.

''Prošlogodišnji svjetski rekord od 46 sati, 24 minuta i devet sekundi je veoma teško pobiti. Takmičari treba da budu strpljivi kako bi dokazali njihovu ljubav'', rekao je jedan od organizatora.

Onaj par koji obori rekord dobiće kao nagradu dijamantski prsten u vrijednosti od 3.333 dolara i hotelski vaučer u dvostrukoj vrednosti.