Adel: Izgledam kao većina žena

Autorka hita “The Someone Like You” kazala je da nikada nije težila da izgleda kao žene koje Lagerfild šalje na modnu pistu
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 16:53h

Prije neki dan Karl Lagerfild je za Adel rekao da je debela. Uslijedile su brojne osude, a ni britanska pop zvijezda nije ostala dužna kreatoru.

Autorka hita “The Someone Like You” kazala je da nikada nije težila da izgleda kao žene koje Lagerfild šalje na modnu pistu.

U intervjuu za People, dvadesettrogodišnja zvijezda je kazala: “Nikada nisam željela da izgledam kao manekenka ili model sa naslovnica časopisa. Ja reprezentujem većinu žena i veoma sam ponosna na to”.

Prethodno je Lagerfild u razgovoru za Metro, pokušao da joj udijeli kompliment, ali je na kraju izrekao uvredu za pjevačicu:

“Ovo je Adelino vrijeme. Malo je predebela, ali ima predivno lice i božanski glas”, kazao je 78-godišnji modni guru.

Ovaj komentar naišao je na brojne osude, neki su išli toliko daleko da su pozvali Adeline obožavatelje da bojkotuju Chanel, čiji je Lagerfild kreativni direktor. Kasnije se on ugrizao za jezik i izvinio joj se uz objašnjenje da su njegove riječi izvučene iz konteksta.

“Adel je moja omiljena pjevačica i jedva čekam njen novi album. Izgubio sam 30 kilograma unazad deset godina i znam kako je biti pod pritiskom i znam kako je kada su mediji zlobni zbog nečijeg izgleda”, kazao je on, prenosi huffingtonpost.com.

Adel nije jedina koju je “potkačio” dizajner. Za britansku kraljevsku porodicu je kazao da je “potpuno nepotrebna” , Ruse je okarakterisao kao “ružne”, a za Italijane i Grke je izjavio da imaju “odvratne navike”.

Bonus video: