ZAKAZANO ZA 19. MAJ

Ovoliko bi moglo koštati kraljevsko vjenčanje

Na svadbu je pozvano oko šest stotina gostiju, dok će proslavu moći da posmatra 2.640 „običnih građana“
51 pregleda 0 komentar(a)
princ Hari, Megan Markl, Foto: Reuters
princ Hari, Megan Markl, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2019. 23:25h

Pripreme za vjenčanje princa Harija i Megan Markl, koje je zakazano za 19. maj, uveliko su u toku, a prema nekim procjenama, svadba će koštati 566.000 eura, piše CNN

U tu procjenu, međutim, nisu uključeni troškovi za bezbjednosne mjere, navodi CNN, koji se poziva na mišljenje „luksuznog planera za vjenčanja iz Londona“.

Na svadbu je pozvano oko šest stotina gostiju, dok će proslavu moći da posmatra 2.640 „običnih građana“.

Vjenčanje će biti održano u kapeli Svetog Đorđa u Vindzorskom dvorcu, koja može da primi oko osamsto ljudi, podsjeća Tanjug.

Najavljena su dva prijema – na jednom će kraljevski par primiti sve goste, dok će kasnije tog dana biti organizovana privatna proslava za skoro dvjesta gostiju, čiji će domaćin biti princ Čarls, otac princa Harija.

Na vjenčanju će govoriti poglavar Episkopalne crkve Majkl Brus Kari, saopštila je Kesingtonska palata.

Kari, koji je iz Čikaga, pridružiće se na vjenčanju starješini kapele Dejvidu Koneru i kenterberijskom nadbiskupu Džastinu Velbiju, koji će voditi službu, prenosi AP.

U prodavnicama i lokalima u Vindzoru uveliko teku pripreme kako bi se Britanija ostatku svijeta prikazala u najboljem svjetlu, a lokalni Savjet okruga Vindzor pozvao je ljude da što prije naprave planove ukoliko žele da se pridruže proslavi na „veliki dan“.

Kako bi obezbijedio da posjetioci budu u potpunosti spremni za vjenčanje, vindzorski Savjet objavio je plan u kojem daje smjernice o planovima za putovanje, smještaju i izboru mjesta za gledanje vjenčanja.

Očekuje se da će oko sto hiljada  ljudi iz cijelog svijeta doći u Vindzor kako bi posmatrali kraljevsko vjenčanje, prenio je Skaj njuz.

Prodavnice širom Vindzora snabdjele su se kako bi zadovoljile „svačiji apetit“, pa su tako prepune robe svih vrsta.

U pekari „Hajdi“, koja je u sastavu robne kuće Danijels, prave minijaturne svadbene torte sa ukusima koje su izabrali princ Hari i njegova vjerenica.

Ta robna kuća je otvorena pre čak sto godina, a sada je pojačala proizvodnju torti, nakon što je pozvana da služi hranu tokom ceremonijje vjenčanja.

Turistički vodič kroz Britaniju procjenjuje da bi vjenčanje moglo donijeti više od 90 miliona eura nacionalnoj ekonomiji i da podsticaj lokalnom turizmu.