Mesi dobija svoje vino

"Vinarska kuća će sarađivati sa Fondacijom "Leo Messi" u projektima usmjerenim na zdravlje djece i njihovo obrazovanje", stoji u saopštenju vinarije "Valentin Bianchi"
0 komentar(a)
Leo Mesi vino, Foto: Worldstourist.com
Leo Mesi vino, Foto: Worldstourist.com
Ažurirano: 07.02.2012. 19:51h

Vinarska kuća "Valentin Bianchi", jedan od najvažnijih proizvođača vina u Argentini, proizvešće "cuvee" koji će nositi naziv "Leo" u čast fudbalera Lea Mesija, kako bi podržala rad njegove fondacije.

"Vinarska kuća će tijesno sarađivati sa Fondacijom "Leo Messi" kako bi mogla nastaviti da vodi projekte usmjerene na zdravlje djece i njihov obrazovni razvoj", ističe se u saopštenju te kompanije.

Vino bi trebalo da se nađe u prodaji u Argentini i u inostranstvu početkom aprila.

Kompanija "Valentin Bianchi", osnovana 1928. godine, jedan je od rijetkih proizvođača vina koji još uvijek pripada porodici osnivača.

Ona izvozi vina u četrdesetak zemalja svijeta, među kojima je Španija, Velika Britanija, SAD, Brazil i Kanada.

Kompanija "Valentin Bianchi", osnovana 1928., jedan je od rijetkih proizvođača vina koji još uvijek pripada porodici osnivača

Njeni vinogradi su smješteni u San Rafaelu, u zapadnoj pokrajini Mendoza.

Fondacija "Leo Messi", osnovana 2007. godine, pomaže ugroženoj djeci i tinejdžerima. Ona u Argentini podržava ljekare koji se brinu o djeci oboljeloj od raka i oboljelima od Šagasove bolesti.

Osim toga, sudjelovala je u obnovi sportskog kompleksa u gradu Rosario, a trenutačno radi na projektima poboljšanja javnih bolnica za djecu u Argentini i Španjolskoj.

Bonus video: