Šta britanska kraljica nosi u torbi

Kraljica sa sobom uvijek nosi pažljivo presavijenu novčanicu od 5 ili 10 funti - ali samo zato da bi u crkvi mogla da ostavi prilog
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 09:53h

Jedna od misterija monarhije oko koje su se Britanci mnogo raspravljali i o kojoj su puno razmišljali godinama je bila da li kraljica sa sobom nosi gotov novac.

Tašne Elizabete II bile su, međutim, jedna od najbolje čuvanih tajni ostrvske kraljevine, sve dok kraljevski biograf Sali Bedel Smit nije objelodanila njihov sadržaj u svojim knjigama “Kraljičina tašna: i druge kraljevske tajne” i “Kraljica Elizabeta: žena iza trona”.

Odgovor glasi: da, kraljica sa sobom uvijek nosi pažljivo presavijenu novčanicu od 5 ili 10 funti - ali samo zato da bi u crkvi mogla da ostavi prigodan dobrovoljni prilog.

Pored toga, obavezan sadržaj kraljičine tašne je karmin, koji ima običaj da stavlja čak i za stolom, nakon svečanih večera i banketa, ogledalce koje se sklapa, i specijalna kuka, pomoću koje dok sjedi svoju tašnu može diskretno da okači sa donje strane stola.

Naravno, tu su obično i druge korisne sitnice koje se mogu naći u skoro svakoj ženskoj tašni, kao što su naočari, hemijska olovka i mentol bombone.

Bonus video: