Jegerove fotografije Hitlerovih luksuznih rezidencija

Hugo Jeger je bio jedan od nekolicine fotografa koji su u to vrijeme radili sa fotografijom u boji i koji je imao pristup Hitlerovom stanu
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 21:31h

U javnosti se pojavilo nekoliko do sada neobjavljenih fotografija koje je uradio lični fotograf Adolfa Hitlera, na koji se prvi put vidi Hitlerov apartman u Berlinu i imanje u Bavarskoj.

Hugo Jeger bio je jedan od nekolicine fotografa koji su u to vrijeme radili sa fotografijom u boji i imao je pristup Hitlerovom stanu, a prikazuje umjetnička djela i namještaj koji, prema procjenama, vrijedi više miliona dolara, objavio je Dejli miror.

Fotografije su napravljene dvije godine pred početak Drugog svjetskog rata. Pretpostavlja se da je Jeger uradio do 2.000 fotografija Hitlera i njegove imovine. Međutim, on je 1945. godine sakrio slike u jedan kožni kofer.

Dok je nosio kofer sa fotografijama, Jegera su zaustavila šestorica američkih vojnika.

Međutim, kada su provjeravali sadržaj prtljaga, pažnju im je navodno privukla boca konjaka koju je nosio. Jeger je bio siguran da bi bio uhapšen da su Amerikanci otkrili njegov film i blisku vezu sa Hitlerom.

Stoga je fotografije zakopao u 12 staklenih tegli blizu Minhena, a 1955. godine se vratio da bi ih iskopao prije nego što ih je stavio u sef u jednoj banci.

Galerija

Bonus video: