Jermenski par dao bebi ime Sarkozi

"Neka naše dijete, Sarkozi Avetisijan, postane isto toliko hrabar i pravičan čovek kao francuski predsjednik", poželjela je baka
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 19:34h

Nakon usvajanja zakona u Francuskoj koji kažnjava negiranje genocida nad Jermenima, jedan bračni bar Jermena danas je krstio svoju bebu imenom "Sarkozi", u čast francuskog predsjednika koji se za to zalagao.

U Francuskoj godinu dana zatvora i 45.000 eura kazna za one koji tvrde da 1915. godine nije izvršen genocid nad Jermenima

"Htjeli smo bebu da nazovemu po djedu, međutim nakon što je francuski senat izglasao ovaj zakon, uprkos prijetnjama Turaka, odlučili smo da ga krstimo Sarkozi, u čast francuskog predsjednika, tog hrabrog čojveka", rekla je baka malog Sarkozija Alvard Manukijan.

Ona je, prema pisanju francuskih medija, poželjela "neka naše dijete, Sarkozi Avetisijan, postane isto toliko hrabar i pravičan čovek kao francuski predsjednik".

Oduševljena njihovim gestom, Republikanska partija Jermenije je poklonila 200 dolara porodici, a porodilište je poklonilo odjeću novorođenčetu.

Francuski parlament je u ponedjeljak uveče usvojio zakon koji predviđa do godinu dana zatvora i 45.000 eura za one koji tvrde da 1915. godine nije izvršen genocid nad Jermenima, u vrijeme osmanljske Turske.

U Ankari to uporno osporavaju, dok Jermeni tvrde da je u Turskoj tada smišljeno ubijeno 1,5 miliona pripadnika tog naroda.

Predsjednik Jermenije Serž Sarkisijan izjavio je u ponedjeljak da se radi o "istorijskom danu za sve Jermene u svijetu"

Bonus video: