Iznervirana Kraljica Elizabeta čupa korov u poljima

Knjiga otkriva da Elizabeta II ima puno odanih prijatelja, ali da između njih i kraljice postoji nekakav nevidljivi zid
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2012. 16:03h

Autorka nove biografije britanske kraljice Elizabete II otkrila je da kraljicu smiruje čupanje korova kada je nešto ili neko iznervira, prenio je AFP.

"Jedan njen rođak mi je rekao da kada se iznervira, kraljica Elizabeta odlazi u polja da čupa hajdučku travu", kaže autorka knjige "Kraljica Elizabeta - život modernog monarha" (Elizabeth the Queen - The Life of a Modern Monarch), američka istoričarka i novinarka Njujork Tajmsa Seli Bedel Smit.

Autorka više uspješnih biografija (o Klintonovima, Kenedijevima, princezi Dajani), Bedel Smit je dobila prećutnu dozvolu Bakingemske palate da razgovara sa rođacima, savjetnicima i prijateljima britanske kraljice i napiše knjigu.

Knjiga otkriva da Elizabeta II ima puno odanih prijatelja, ali da između njih i kraljice postoji nekakav nevidljivi zid.

"Oni se, naime, nikada ne bi usudili da je ispituju o intimnim stvarima ili ličnom životu", kaže Bedel Smit.

Autorka, međutim, demantuje glasine o raskalašnom životu princa Filipa

Knjiga govori i o kraljičinim strahovima nakon razvoda njenog sina princa Čarlsa i princeze Dajane kao i o tenzijama koje su postojale u njenom braku sa princom Filipom čije je prezime, Mauntbaten, odbila da nosi.

Autorka, međutim, demantuje glasine o raskalašnom životu kraljičinog supruga.

"Bila sam iznenađena da vidim koliko su oni u svemu usklađeni", kazala je Bedel Smit.

Bonus video: