Monika Seleš: ''Forhendom preko mreže života"

Tri godine je dominirala svjetskim tenisom sve dok joj obožavalac Štefi Graf nije zario nož u leđa za vrijeme meča u Hamburgu i time promijenio njen život iz korijena
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2012. 12:50h

Autobiografija svojevremeno najbolje teniserke svijeta Monike Seleš ''Forhendom preko mreže života'', koja je izašla u SAD prije nekoliko godina, objavljena je i na našim prostorima u izdanju ''A-Z BOOK d.o.o.'', saopštila je ova izdavačka kuća.

''Forhendom preko mreže života'' prati rane uspjehe Monike Seleš na teniskim terenima, gdje je sa 16 godina postala najmlađi pobjednik u istoriji Rolan Garosa.

Tri godine je dominirala svjetskim tenisom, naizgled nezaustavljiva, sve dok joj obožavalac njene sportske suparnice, Njemice Štefi Graf, nije zario nož u leđa za vrijeme meča u Hamburgu i time promijenio njen život iz korijena.

U knjizi Selešova piše i o povratku igri koju je voljela, kritikama trenera i medija zbog viška kilograma, mukotrpnim treninzima i suočavanju same sa sobom.

''Albert Ajnštajn je rekao da je ludilo kada stalno ponavljaš istu stvar i očekuješ drugačiji rezultat.

Voljela bih da sam obratila malo više pažnje na te riječi.

Kad sam imala 19 godina moj život se okrenuo naopačke i sljedećih 10 godina nalazila sam se u kandžama ludila koje je iz tog događaja proizašlo'', piše Selešova u uvodnom tekstu knjige.

''Prije nego što mi je stvarnost oteta 1993. godine, bila sam na vrhu svijeta, na poziciji broj jedan među teniserkama. Cio život bio je predamnom. Čekala me je budućnost iz snova.

''Prije nego što mi je stvarnost oteta '93., bila sam na vrhu svijeta, na poziciji broj 1 među teniserkama. Čekala me je budućnost iz snova", kazala je Monika

Bila sam dio svjetskog džet-seta, potpisivala autograme obožavaocima, upoznavala fascinantne ljude, jela u najboljim restoranima, odsijedala u najluksuznijim hotelima, fenomenalno zarađivala igrajući igru koju volim svim srcem. Život nije mogao biti bolji.

A onda je to sve nestalo u trenutku'', istakla je Seleš.

Ova autobiografija je priča o putu Monike Seleš ka sreći. Kako sama ističe, ''bilo je to dugo, krivudavo, uzbudljivo putovanje, ponekad i u pogrešnom smjeru, ali vrijedilo je''.

Galerija

Bonus video: