"Epl" zabranio prodaju figura sa likom Stiva Džobsa

"Epl" podsjeća da nijedna firma nije ovlašćena da prodaje proizvode sa njihovim oznakama, imenima poznatih ličnosti ili dizajnom
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2012. 15:08h

Kompanija "In Ajkons" odlučila je da ne lansira prodaju figura napravljenih po liku nedavno preminulog Stiva Džobsa, osnivača i nekadašnjeg rukovodioca firme "Epl", prenijeli su francuski mediji.

"Advokati Epla i porodica Džobsa izvršili su veliki pritisak na nas pa smo odlučili da potpuno prestanamo sa proizvodnjim i prodajom figura po liku osnivača Epla", objavio je na svojoj internet stranici vlasnik "In Ajkon".

Proizvođač iz Hongkonga je bio primoran na ovakav korak iako su ove lutke dugačke trideset centimetara privukle priličnu pažnju javnosti.Ovo nije prvi put da "Epl" zabrani prodaju figura sa likom Džobsa preminulog u oktobru prošle godine poslije višemjesečne borbe sa rakom pankreasa.

Proizvođač igračaka "Dragon in drim" lansirao je takođe prije desetak dana akcionu figuru, igračku koju su napravili u čast preminulog vizionara koji je svijetu podario "mek" i "ajpod".

"Epl" podsjeća da nijedna firma nije ovlašćena da prodaje proizvode sa njihovim oznakama, imenima poznatih ličnosti ili dizajnom.

Bonus video: