Povratak u Lusvil

Rođendansko slavlje i svečanosti za 70. rođendan Alija

Prisutni će biti njegovi dugogodišnji prijatelji, uključujući trenera Anđela Dandija i bivšeg šampiona u teškoj kategodiji Lenoksa Luisa
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 21:22h

Bivši svjetski šampion u boksu u teškoj kategoriji Muhamed Ali došao je kući da proslavi svoj 70. rođendan, povodom koga će u njegovom rodnom gradu Luisvilu biti organizovano niz svečanosti i promocija njegovih humanitarnih aktivnosti.

Glavna rođendanska proslava za čovjeka koji je u mnogim svjetskim anketama proglašen za najvećeg sportistu 20. vijeka organizovana je u Centru za obrazovanje i kulturu "Muhameda Ali".

Prisutni će biti njegovi dugogodišnji prijatelji, uključujući trenera Anđela Dandija i bivšeg šampiona u teškoj kategodiji Lenoksa Luisa.

Na proslavi će biti i rok pjevač Džon Melenkamp. Pozvana su i tri planinara koja su bila zarobljena u Iranu, a za čije je oslobađanje lobirao možda najistaknutiji američki musliman.

Na privatnoj žurki za koju su karte koštale 1.000 dolara, biće prikupljena sredstva za aktivnost legata trostrukog svjetskog šampiona, a biće to prilika i za podsjećanje na fantastičnu karijeru Muhameda Alija, uključujući i čuvene borbe protiv Džo Frejzera, Džordža Formana i Soni Listona.

Preporučujemo za Vas