Desetogodišnji klinac jurio ulicama Hong Konga u tatinom Maseratiju

Za taj prekršaj zaprijećena je kazna do sedam godina zatvora i globa, ali policijski izvor naveo je da dječak najvjerovatnije neće biti optužen zbog njegovih godina
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 06:51h

Policija Hong Konga uspješno je pritvorila jednog desetogodišnjeg Amerikanca koji je ukrao automobil-dvosjed svog oca i divljao njime po ulicama tog specijalnog administrativnog regiona Kine.

Dječak je u ponedjeljak ukrao ključeve Maserati Granturisma iz porodičnog stana nedaleko od centra Hong Konga, upalio motor i izjurio na ulicu, piše "Saut čajna morning post".

On je na parkingu udario u jedno vozilo, ali je nastavio još 300 metara da vozi automobil, koji je njegov otac 2009. godine platio više od 200.000 dolara.

Kada je izbio na veoma prometan put, zaustavio se, a jedan prolaznik je pozvao policiju.

"Policija je uhapsila desetogodišnjaka zbog vožnje bez vozačke dozvole", navela je portparolka policije, koja je dodala da je dječak pušten uz kauciju.

Dječak će morati kasnije ovog mjeseca da se javi u policiju, koja je navela da nema znakova da je desetogodišnjak vozio pod dejstvom alkohola ili droga, piše kineski list.

Za taj prekršaj zaprijećena je kazna do sedam godina zatvora i globa, ali policijski izvor naveo je da dječak najvjerovatnije neće biti optužen zbog njegovih godina.

Bonus video: