Kim Džong Un, genije nad genijima: Jaše konja, vozi tenk...

Film prikazuje sve Kimove vrline i sposobnosti. Snimljen je kako upravlja tenkom, naređuje pješadiji, mornarici i avijaciji
76 pregleda 0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Rojters
Kim Džong Un, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.01.2012. 11:48h

Vlasti Sjeverne Koreje objavile su dokumentarni film u kojem novog vođu Kim Džong Una povodom njegovog rođendana predstavljaju kao ''najvećeg genija među genijima'', piše AFP.

Film prikazuje sve Kimove vrline i sposobnosti. Snimljen je kako upravlja tenkom, naređuje pješadiji, mornarici i avijaciji.

"Zapovjednik Kim Džong-Un je savršeno sposoban za sve vojne taktike. Odličan je vojni vođa", može se čuti u filmu dok se prikazuju fotografije na kojima oduševljeni vojnici prate velikog vođu na obilascima.

Iako se ne zna koliko tačno ima godina, na mjestu velikog vođe je naslijedio svog oca Kim Džong-Ila, koji je preminuo 17. decembra od srčanog udara.

Iako je poznato da nema nikakvog vojničkog iskustva, vlasti u dokumentarcu tvrde kako je svoju prvu vojnu strategiju izradio kada je imao 16 godina.

Tokom školovanja, tvrdi se u filmu, spavao sje amo tri do četiri sata i često preskakao obroke kako bi mogao što više da uči.

Njegov rođendan još nije proglašen državnim praznikom.

Bonus video: