Endrju Hajd posjeduje samo 15 stvari

Trenutno ima: veliki ranac, košulju, jaknu za kišu, majicu, šorc, peškir, vunenu jaknu, pribor za higijenu, naočare za sunce...
0 komentar(a)
endrju hajd, Foto: Twitter
endrju hajd, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.01.2012. 09:36h

On je Endrju Hajd. Biznismen i organizator konferencija koji je rasprodao skoro sve što je imao i sada posjeduje samo 15 stvari.

"Kad sam pakovao ranac za neka kratka putovanja, bio sam šokiran količinom stvari koje imam. Stan mi je bio pretrpan, a ja sam i dalje kupovao. To više nije bila stvar potrebe, već navike. Kad sam to shvatio, promijenio se moj pogled na kupovinu stvari. Jednostavno sam prestao", kaže Hajd, s kojim se možete upoznati i na "Tviteru" (@andrewhyde) i vidjeti njegove slike sa putovanja.

Trenutno ima: veliki ranac, košulju, jaknu za kišu, majicu, šorc, peškir, vunenu jaknu, pribor za higijenu, naočare za sunce, novčanik, laptop "mekbuk er", ajfon,dugačku košulju, farmerke, patike. Veš i čarape ne računa u imovinu jer se ne mogu zamjeniti za novac.

Hajd je najprije počeo da eksperimentiše sa životom bez novčanika. Utvrdio je da može da izgura cijelu nedjelju bez novca (ne računajući tu troškove ishrane).

"Iz tog iskustva sam naučio nešto jednostavno: dugovi ubijaju snove. Dugovi su keš, stvari i strah. Ja sada nemam mnogo: tri košulje i jedan par pantalona, šorts. Svaki dan radim neke interesantne i divne stvari i nijednom prošlog mjeseca nisam poželio da imam više. Sada se, umjesto stvarima, posvećujem odnosima", kaže Hajd.

Bonus video: