Turbo bicikl koji juri 450 milja na sat

Čak i brz kao metak, dosadašnji rekorder koji je dostigao 376 milja na sat u 2010. godini
0 komentar(a)
turbo bicikl, Foto: Dailymail.co.uk
turbo bicikl, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 06.01.2012. 16:31h

“British Jet Reaction” Ričarda Brauna pretenduje da postane prvi bicikl na mlazni pogon koji će oboriti sve rekorde brzine koje su do sada na putu postavljali dvotočkaši, prenosi “Dejli mejl”.

Čak i brz kao metak, dosadašnji rekorder koji je dostigao 376 milja na sat u 2010. godini, poboljšan je sa dva “Suzukijeva” motora.

Mlazni motori su previše teški i opasni za većinu vozača, a Braun je koristio motor helikoptera koji je pretvorio u pogon za svoj turbo bicikl.

Braun, kojem je zamalo promakao rekord 1999. godine, nada se da će “Jet Reaction” dostići brzinu od 450 milja na sat i time oboriti rekord, a bicikl će početi da se testira u januaru.

Uobičajeno je da automobili i brodovi pokušavaju da obore rekorde koristeći mlazne motore, ali svaki motocikl koji je pokušao da dođe do rekorda koristio je običan motor.

Kako biste oborili rekord, morate da pređete dva puta, a prosječna brzina sa dve staze u suprotnom smjeru računa se kao vaš rekord.

Na tom testu je Braun pao posljednji put, a ako probe u martu prođu dobro, on će pokušati ponovo da obori rekord 2013. godine.

Bonus video: