Klinci koji su prije dvadesete stekli veliko bogatstvo

Džastin Biber, Majli Sajrus i njihovi vršnjaci zahvaljujući talentu i trudu postali su pravi bogataši
53 pregleda 0 komentar(a)
Džastin Biber, Foto: Wikipedia
Džastin Biber, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 06.01.2012. 14:59h

Holivud je pun mladih zvijezda koje su za nepunih dvadeset godina zaradile više novca nego što obični smrtnici zarade tokom čitavog života.

Džastin Biber, Majli Sajrus i njihovi vršnjaci zahvaljujući talentu i trudu postali su pravi bogataši i, kako se čini, u budućnosti će zarađivati još veće sume.

Džastin Biber (17) - 53 miliona dolara

Kanadska zvijezda doživjela je planetarnu slavu nakon što su je 2007. godine otkrili putem sajta "YouTube". Zahvaljujući saradnji sa reperom Ludakrisom, njegove pjesme postale su hitovi među tinejdžerima. Parfem "Someday" takođe mu je donio pristojnu zaradu.

Majli Sajrus (18) - 48 miliona dolara

Majli se proslavila ulogom u Diznijevoj seriji "Hana Montana", a osim glumačke započela je i pjevačku karijeru. Do sada je izdala tri studijska albuma. Po jednoj epizodi popularne serije zarađivala je čak 15 hiljada dolara.

Tejlor Lutner (19) - 8,5 miliona dolara

Zvijezda filma "Sumrak saga" karijeru je započela kao zvijezda karatea. Imao je nekoliko epizodnih uloga u serijama i pozajmljivao glas u nekim animiranim filmovima. Nakon što je prihvatio ulogu u "Sumraku", stekao je veliku slavu uz koju ide i zarada.

Angus T. Džouns (18) - 8,3 miliona dolara

Mladi Džouns publici je poznat po ulozi Džejka Harpera u sitkomu "Dva i po muškarca". Za razliku od kolege Čarlija Šina koji je otpušten iz serije, producenti su bili toliko oduševljeni Angusovim nastupom da su mu u narednoj sezoni ponudili čak 300 hiljada dolara po epizodi.

Selena Gomez (19) - 5,5 miliona dolara

Iako je karijeru započela kao glumica u Diznijevoj seriji "Wizards of Waverly Place" u kojoj je zarađivala 25 hiljada dolara po epizodi, 2009. Selena, inače Biberova djevojka, osnovala je bend "Selena Gomez & the Scene" i za dvije godine izdala tri albuma.

Dakota Fening (17) - četiri miliona dolara

Ova sedamnaestogodišnjakinja za kratko vreme je postigla velike uspjehe u glumačkoj karijeri. Do početka ove godine snimila je čak 31 film, a njeni najnoviji projekti uključuju tri od četiri nastavka popularne "Sumrak sage".

Bonus video: