144 gagina proizvoda

Lejdi Gaga pokreće biznis u Hrvatskoj

Zahtjev je podnijet u ime američke firme Ate My Heart Inc. koja je takođe u vlasništvu pjevačke zvijezde
25 pregleda 0 komentar(a)
25.02.2019. 06:24h

Američka muzička zvijezda Lejdi Gaga pokreće biznis u Hrvatskoj, piše zagrebački "Jutarnji list".List navodi da poznata pjevačica pod svojim brendom u Hrvatskoj namjerava da prodaje mušku, žensku i dečju kozmetiku, parfeme, šminku i još niz proizvoda za njegu tijela i kose.

To se, ističe list, može zaključiti iz obavještenja o prijavi robne marke u Hrvatskom glasniku intelektualnog vlasništva, gdje je firma Lejdi Gage zaštićena u rubrici "Žigovi" pod nazivom “Lady Gaga Fame”.Dodaje se da su pojedinačno navedena čak 144 proizvoda, koje, Lejdi Gaga očito, namjerava da plasira na hrvatsko tržište.Zahtjev za prijavu robne marke ili žiga za 144 proizvoda pod brendom “Lady Gaga Fame” Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo 11. oktobar 2011. podnijelo je advokatsko društvo "Hraste" i partnera iz Zagreba, a posredstvom advokatske firme Gelfand, Rennert and Feldman iz Los Anđelesa.Zahtjev je podnijet u ime američke firme Ate My Heart Inc. koja je takođe u vlasništvu pjevačke zvijezde.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo prijavu je u svome glasniku objavio posljednjeg dana prošle godine, piše "Jutarnji".