Mislite li da vaše prijatelje interesuje kada idete u WC?!

Ostavite svoj telefon dok sjedite sa društvom u kafani ili ste kod tetke na ručku, a pogotovo dok ste za volanom
0 komentar(a)
Kompjuter, internet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kompjuter, internet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.01.2012. 17:01h

Ako ste od onih koji svake nove godine pokušavaju da promijene svoje loše navike, sigurno ste već donijeli odluke za 2012.

Ipak, nije kasno nabaciti još po koju na gomilu, pa uz ostavljanje cigareta, skidanje kilograma i slično, možete uvesti nova pravila ponašanja na Internetu. Zato CNN predlaže listu od pet novogodišnjih web odluka.

Prestanite da tražite da prijatelji kopiraju vaš status

Budite sigurni da velika većina vaših prijatelja neće htjeti da klikom hrani djecu u Africi, niti će povjerovati da putem statusa na Facebooku može pomoći oboljelima od raka. Ostali su ili manje pametni, ili vam se šupkaju.

Ozbiljno, ako zaista želite da podržite neku akciju, zapišite svoje sopstene misli o tome.

Prestanite da izvrćete jezik na Twitteru

Boljka tviteraša je u tome što pokušavaju da sa što manje znakova kažu što više i što brže. Ipak, pravilno pisanje će možda oduzeti par sekundi više, ali će izgledati mnogo ljepše i nećete uticati na druge da pišu nepravilno. Na primjer, mladi Biber ima 16 miliona sljedbenika i, kada bi pisao pravilno, sigurno bi doprinio očuvanju jezika u svojoj književnoj varijanti.

Prestanite da ostavljate glupe komentare na statuse

Komentar ne znači da morate ukucati nešto, bez obzira na to što nemate ništa da kažete. Glupi, očekivani komentari zaista su dosadni, a takođe je dosadno ponavljati riječi koje ste sami izmislili i za sve okrivljavati vlast.

Prestanite da reklamirate sebe i svoj posao na društvenim mrežama

To što ćete smoriti sve vaše priljatelje ili sljedbenike samoreklamiranjem ne znači da će vas internetska vila pogledati jednog dana. Ne, nećete se proslaviti i obogatiti samo ako budete dosadni i uporni. Možete jedino da popijete ban, a i prijatelji će vas vrlo vjerovatno otkačiti. Da, nekima je uspjelo da se proslave putem Interneta, ali...

Prestanite da zloupotrebljavate smartphone

To što uvijek možete na Internet ne znači da stalno treba da ostavljate statuse i slike na Twitteru ili Facebooku. Mislite li da vaše prijatelje interesuje kada idete u WC ili šta ste jutros doručkovali? Ne, ne zanima ih, i nikad ih neće zanimati. Zato ostavite svoj telefon dok sjedite sa društvom u kafani ili ste kod tetke na ručku, a pogotovo dok ste za volanom.

Bonus video: