Kukova ostrva - najčuvanija tajna Pacifika

Ostrva koja su u velikoj mjeri netaknuta turizmom, nude rijetku priliku ljudima da iskuse drugu vrstu odmora. Takav je i slučaj sa Kukovim ostrvima, kojih ima ukupno 15
216 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2012. 20:30h

Kukova ostrva leže na pola puta između Novog Zelanda i Havaja, razbacana poput mirisnih latica na preko 2,2 miliona kvadratnih kilometara okeana. Dobila su naziv po Džejmsu Kuku, čuvenom moreplovcu koji ih je i na njima i završio svoj život.

Odlikuju se rijetkom ljepotom, idiličnom klimom, beskrajnim pjeskovitim plažama, toplim ljudima sa najširim osmjesima, i tempom života koji pružaju neprevaziđeni mir - Kukova ostrva su raj na zemlji.

Kultura na Kukovim ostrvima je oblikovana po polinezijskom nasleđu pomiješanim sa evropskim uticajem. Mješavina magičnih i mističnih ostrva obavijena legendama romantike i piraterije, ludorija i skrivenog blaga, oblikovala je tradiciju i običaje koji daju narodu na Kukovim ostrvima jedinstveni identitet.

Glavni grad je Rarotong, i uprkos ogromnom broju posjetilaca godišnje (oko 100.000), ostrva su jako malo naseljena. Ne postoje visoke zgrade i hotelski lanci, već vrlo mali objekti.

To je idealno mjesto za putnike koji traže više od uobičajenih klišea, svako ostrvo ima svoje jedinstvene kvalitete i nudi posjetiocima poseban doživljaj.

Bonus video: