Kanadski bračni par dočekao stotog unuka

Viktor i Aneta, oboje 60-godišnjaci iz grada Grand Preri, u kanadskoj provinciji Alberta, imaju 16 djece koji i sami imaju brojne porodice
0 komentar(a)
djeca u prirodi, Foto: Boris Pejović
djeca u prirodi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2011. 21:20h

Bračni par iz Kanade, Viktor i Aneta Urih, dočekali su svoje stoto unuče.

Viktor i Aneta, oboje 60-godišnjaci iz grada Grand Preri, u kanadskoj provinciji Alberta, imaju 16 djece koji i sami imaju brojne porodice.

Mali Henri, deveto dijete njihovog sina Hajnriha i njegove supruge Tatjane, došao je na svijet prije dvije nedjelje, piše list "Dejli herald tribjun".

"Tako smo srećni, čekali smo ga s nestrpljenjem. Polovina naših unuka imaju kanadska, a polovina ruska imena", kazao je Viktor koji je rodom iz Rusije.

Porodica je dovoljno velika da se očas posla može naći pomoć ukoliko zatreba.

"Najstariji unuci priskaču kada treba pričuvati mlađe. Nikada nije dosadno u jednoj ovakvoj porodici. Uvijek se nešto interesantno dešava", kazao je ponosni djeda-rekorder.

Slučaj Viktora i Anete nije izuzetak. Prije nekoliko godina, BBC i je snimio reportažu o norveškom bračnom paru Randi i Filip Bekevold kada su proslavljali rođenje njihovog stotog unuka.

Apsolutna rekorderka je, međutim, udovica sa Filipina Bai Ulan koja ima 107 unuka i 138 praunuka. Ono što je možda još nevjerovatnije je da Ulan pamti sva njihova imena.

Bonus video: