Čudni događaji koji su obilježili 2011. na Floridi

Godinu je obiljeležila i osmogodišnja djevojčica koja je učiteljici dala marihuanu, uz riječi: "Ovo je mamina trava"
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2011. 18:12h

Pojava džinovska figure čovjeke od Lego kockica u morskom plićaku ostaće upamćena kao nesvakidšnji događaj godine na izmaku na Floridi, ali to nije bila jedina neobična stvar koja se dogodila 2011. u toj američkoj saveznoj državi.

Tu su i misteriozni dječji klavir na pješcanom sprudu kod Majamija, muškarac koji je ušao u kafić, naručio pivo, otišao na 30 minuta da opljačka banku i vratio se da dovrši piće, ali i 92-godišnja žena koja je ispalila četiri metka u svog susjeda pošto je odbio da je - poljubi.

Dječiji klavir bio je misterija mjesec dana. Pojavio se na pješcanom sprudu u zalivu Biskejn 1. januara 2011. nekoliko metara od obale. Ispostavilo se da ga je tu postavio 16-godišnji učenik kao dio umjetničkog projekta.

Na dan kada je uklonjen, neko je na njegovo mjesto postavio dvije stolice i sto s flašom vina.

Još nije potpuno jasno kako je "lego čovjek" visok 2,5 metra dospio na obalu. Lokalna turistička služba ponadala se da će iskoristiti figuru za promociju oblasti, ali je prolaznik koji ju je našao, prisvojio dok se ne pojavi pravi vlasnik.

Što se tiče ležernog pljačkaša, uhapšen je u kafiću ubrzo poslije pljačke.

Ali tu nije kraj neobičnim zločinima - žena iz okruga Pasko ušla je u banku s trogodišnjim sinom i opljačkala je, dok je u Tampi jedan beskućnik opljačako banku, pobjegao gradskim autobusom i usput ukradeni novac dijelio putnicima.

Dva gluva čovjeka koja su razgovarala jezikom znakova izbodena su nožem u kafiću na Halandejl biču, pošto je jedan gost pomislio da šalju signale koje koriste bande

Druga učiteljica, iz okruga Palm Bič, otvorila je poklon koji je na kraju godine dobila od bake osmogodišnje učenice, i u njemu našla kozmetiku i - napunjen pištolj.

Žena u gradu Tampa iznervirana lošim ocjenama petnaestogodišnjeg sina, natjerala ga je da stoji na uglu ulice s natpisom "Zatrubi ako misliš da mi je potrebno obrazovanje".

Osamnaestogodišnji otac nađen onesviješćen u svojoj pokretnoj kući, uhapšen je kada je policijia vidjela njegovo dijete kako u dvorištu sakuplja prazne konzerve piva i srče iz njih.

Petnaestogodišnja ljubiteljka vampirske sage "Sumrak" ispričala je majci da su ujedi na njenom vratu posljedica nepoznatih napadača. Policijski istražitelji su ipak došli do istine - ugrize je ostavio njen dečko koji je izigravao vampira.

Jedan Brazilac je uhvaćen na aerodromu u Majamiju s nekoliko mladih pitona i tek izleglih kornjača sakrivenih u gaćama, dok je jedna žena u kupatilu našla aligatora dugačkog više od dva metra.

U sjevernom dijelu Floride prodavnica sladoleda morala je da se odrekne svoje maskote - korneta od vanile koji maše rukom, pošto su prolaznici mislili da je to pripadnik Kju Kluks Klana.

Dva gluva čovjeka koja su razgovarala jezikom znakova izbodena su nožem u kafiću na Halandejl biču, pošto je jedan gost pomislio da šalju signale koje koriste bande.

Dva menadžera picerije u Lejk sitiju došla su na domišljatu ideju da zapale rivalski restoran kako bi povećli promet, ali im se plan izjalovio pošto je policija podigla optužnice protiv njih.

I konačno, muškarac iz grada Nort Nejpls, zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja, kako bi izbjegao kaznu pozvao je policijsku stanicu i prijavio da neko puca iz vatrenog oružja. Ipak je dobio prekršajnu kaznu, a optužen je i za lažnu prijavu.

Bonus video: