Šangajska tuča jastucima

Već petu godinu za redom nekoliko stotina stanovnika Šangaja učestvuje u borbi jastucima čija je svrha oslobađanje od stresa nagomilanog tokom godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 11:12h

Organizatori tvrde da su za događaj najviše zainteresovani mladi službenici i studenti pod stresom. Na jastucima su zapisana imena njihovih šefova ili profesora, a borba jastucima je zakazana za 24. i 30. decembar.

"Danas je puno mladih zaposlenih ljudi i studentata koji su pod velikim stresom. Nadam se da će ga se,na ovaj način, pri kraju godine, makar djelimično riješiti", rekao je Eleven Vang koji je smislio i organizovao ovaj događaj. Učesnicii su izuzetno zadovoljni i tvrde da se nakon tuče jastucima osjećaju puno bolje, kao i da puno rasterećeniji nastavljaju svoj svakodnevni život.

Zainteresovani jastuk dobijaju na ulasku u prostoriju u kojoj je atmosfera poput one na rok koncertu. Borci jastucima najprije pocupkuju ili plešu u ritmu muzike mašući jastucima, a zatim počinje tučnjava.

Neki jastuke bacaju u vazduh, neki biraju suparnika ili više njih s kojima se "bore" udarajući ih jastucima i pritom se međusobno gurajući.

"Stvarno sam uživao u borbi, ali moj prijatelj bio je potpuno beskoristan. Dvaput je dobio po glavi i odustao, strahujući da će ga ostali učesnici prebiti. Za mene ovo itekako ima smisla", rekao je 24-godišnji Čen Ji, kazavši kako je on vrlo zadovoljan nakon borbe jastucima, jer se kroz tučnjavu uspio opustiti, nakon što je stigao iz kancelarije neraspoložen i ukočen od stresa i dugotrajnog sjedenja.

Bonus video: