Pronašli statuu staru preko 800 godina... sa likom Homera Simpsona!

Eksperti iz komiteta su se sastali prošle nedjelje kako bi razmijenili mišljenja o "otkriću" iz bašte Mekintajrovih, ali sastanak nije urodio plodom
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 21:27h

Ko god da je radio na ovoj statui, sigurno da nije imao na umu Homera Simpsona. Ipak, sličnost se ne može poreći...

Rozalin i Donald Mekintajr pronašli su statuu koja nevjerovatno podsjeća na čuvenog Homija dok su sređivali svoju baštu u Fajfu, Škotska.

Gospođa Mekintajr je odmah odnijela statuu u muzej Sv. Andreja, koji ju je dalje proslijedio Nacionalnom komitetu za statue.

Eksperti iz komiteta su se sastali prošle nedjelje kako bi razmijenili mišljenja o "otkriću" iz bašte Mekintajrovih, ali, kako pišu britanski mediji, sastanak nije urodio plodom.

Rozalin (46) vjeruje da je njen "Homi" ostatak neke crkve koja se nalazila na tom području 1200-tih.

"Mnogi ljudi nam govore kako jako podsjeća na Homera, i svima je to zanimljivo. Pronašli smo je u nekoj mahovini, i kada smo je očistili, imali smo što vidjeti", priča Rozalin.

Njen suprug Donald kaže da su naučnici više od 12 nedjelja pokušavali da otkriju porijeklo figure, ali bezuspješno. Jedino su im rekli da jako, jako stara.

Homer se trenutno nalazi na prozorskom simsu Mekintajerovih, a gosti ove porodice ne propuštaju priliku da ga prokomentarišu.

"Ako ne saznamo ništa više u vezi sa statuom, ponovo ćemo je zakopati u dvorištu... Da nas ne urekne", našalila se gospođa Mekintajr.

Bonus video: